Εδώ ψάχνεις...

Encrypto - Βάλε κωδικό σε αρχεία και φακέλους

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Δωρεάν πρόγραμμα κρυπτογράφησης αρχείων και φακέλων με κωδικό


Το Encrypto είναι μια δωρεάν εφαρμογή για Windows και Mac υπολογιστές με το οποίο μπορούμε να κλειδώσουμε αρχεία και φακέλους με κωδικό της επιλογής μας. Επίσης, μπορούμε να τα στείλουμε κρυπτογραφημένα σε φίλους μας μέσω email ή cloud υπηρεσιών, αρκεί και ο φίλος μας να έχει κατεβάσει το Encrypto.

H κρυπτογράφηση που χρησιμοποιεί το Encrypto είναι τύπου AES-256 (στρατιωτικών προδιαγραφών), πράγμα που το κάνει ισχυρό και σχεδόν αδύνατο να αποκρυπτογραφηθεί από τρίτους.

Η διαδικασία που χρειάζεται για να κλειδώσουμε τα αρχεία ή τους φακέλους μας είναι κάτι περισσότερο από απλή. Αφού εγκαταστήσουμε το Encrypto στον υπολογιστή μας, ανοίγουμε το πρόγραμμα και μπροστά μας θα δούμε δύο επιλογές:


  • Add File: Για να κλειδώσουμε μεμονωμένα αρχεία
  • Add Folder: Για να κλειδώσουμε ολόκληρους φακέλους.


Εσείς, ανάλογα την περίπτωση, πράττετε ανάλογα. Σας υπενθυμίζουμε ότι αν θέλετε να στείλετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία σε κάποιον φίλο ή συνεργάτη σας, θα πρέπει να διαθέτουν και αυτοί το encrypto και φυσικά τον κωδικό που θα ορίστε εσείς, ώστε να μπορέσουν να το ξεκλειδώσουν. Τα αρχεία που κρυπτογραφούνται έχουν κατάληξη .crypto και φυσικά ανοίγουν μόνο αν έχετε το Encrypto εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.

Έκδοση: -
Μέγεθος: 2.6 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / MacOS
Κατασκευαστής:MacPaw Inc.
Πηγή: macpaw.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus


 
 
 

Social Media

Ακολουθήστε μας στα Σόσιαλ Μίντια:

Paypal Donate

Αν θέλεις να συνεισφέρεις στο έργο μας, μπορείς να κάνεις μια δωρεά μέσω Paypal:

Έτσι μας είπαν να σας πούμε...

Για να είσαι σένιος και ντόμπρος όπως είμαστε εμείς, κάτσε και βλεφάρισε το παρακάτω κειμενάκι:

Φιλικοί σύνδεσμοι

Μας αγαπούν και τους αγαπάμε:

Χρήσιμα | Ο γιατρός του Android | Ειδησεις | xariseto.gr