CherryTree - Ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα σημειώσεων

Δωρεάν πρόγραμμα καταγραφής και αποθήκευσης σημειώσεων στα Ελληνικά

Το CherryTree είναι ένα δωρεάν και ανοικτού κώδικα πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να γράψουμε τις σημειώσεις μας και να τις οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μιας και η εφαρμογή μάς παρέχει όλα τα εργαλεία για να το επιτύχουμε με ευκολία. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι έχουμε την απόλυτη ελευθερία να δημιουργήσουμε τις δικές μας κατηγορίες και υποκατηγορίες για καλύτερη οργάνωση των σημειώσεων. Όλες οι κατηγορίες φαίνονται στα αριστερά του προγράμματος σε δενδρική μορφή ενώ το κύριο μέρος γραφής των σημειώσεων βρίσκεται ακριβώς στη μέση.

Όσο αναφορά τα εργαλεία για το γράψιμο, το CherryTree δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις κλασικές σουίτες γραφείου (Microsoft Office, Libre Office κτλ), αφού στο πάνω μέρος του προγράμματος υπάρχει η εργαλειοθήκη με όλα τα καλούδια παραταγμένα. Ακόμα, μπορούμε να εισάγουμε πίνακες, εικόνες αλλά και να linkάρουμε λέξεις που να οδηγούν σε Websites, σε άλλες σημειώσεις εσωτερικά του προγράμματος αλλά και να δημιουργήσουμε συνδέσμους από κάποια διαδρομή στα αρχεία του υπολογιστή σας.

Τα χαρακτηριστικά του δεν τελειώνουν εδώ, μιας και όσοι γράφετε κώδικα ή είστε προγραμματιστές, μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε μέσω του CherryTree, γράφοντας τον κώδικά σας η να μεταφέρετε τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια κώδικα που έχετε γράψει εντός τους προγράμματος. Επίσης, όλες τις σημειώσεις μπορούμε να τις προστατέψουμε με κωδικό ώστε να αποφύγουμε τις θεάσεις από τρίτους.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το CherryTree είναι πλήρως εξελληνισμένο, διατίθεται για υπολογιστές με Windows, Linux και Mac λειτουργικά συστήματα ενώ υπάρχουν και portable εκδόσεις για να το μεταφέρουμε χωρίς εγκατάσταση σε κάποιο usb stick.

Έκδοση: 0.99.47
Μέγεθος: 76 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac
Κατασκευαστής: giuspen.com
Πηγή: giuspen.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram