Τρία δωρεάν Firewall για την επιπλέον προστασία του υπολογιστή σας

Τρία δωρεάν Firewall για την επιπλέον προστασία των Windows

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τρία δωρεάν Firewall (τείχος προστασίας) για την επιπλέον προστασία του υπολογιστή σας. Υπόψιν, ότι όσοι έχετε Windows 10, αυτόματα είναι ενεργοποιημένο το ενσωματωμένο Firewall που υπάρχει στο λειτουργικό. Εκτός, αν έχετε εγκατεστημένο Antivirus με ενσωματωμένο δικό του Firewall. Το Firewall των Windows, όταν συναντήσει κάποιο άλλο Firewall, συνήθως σταματάει να "τρέχει" στον υπολογιστή. Αν όχι, καλό είναι να το απενεργοποιήσουμε χειροκίνητα.

Πριν όμως σας δείξω τα τρία δωρεάν Firewall, ας δούμε τι σημαίνει:

Το Firewall είναι ένα προστατευτικό φράγμα και η δουλειά του είναι παρόμοια με εκείνη ενός φυσικού τείχους προστασίας. Στέκονται μεταξύ του υπολογιστή σας και του υπόλοιπου ψηφιακού κόσμου για να σας κρατήσει προστατευμένους από τις online απειλές. Το Firewall είναι ένα λογισμικό που προστατεύει τον υπολογιστή σας περιορίζοντας αυτούς που μπορούν να σας στείλουν ψηφιακές πληροφορίες. Με λίγα λόγια, ολες οι ψηφιακές πληροφορίες που εισέρχονται ή εξέρχονται από ένα δίκτυο περνά μέσα από αυτό το τείχος προστασίας, το οποίο είτε επιτρέπει ή θα τις μπλοκάρει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια ασφαλείας.

Τα τρία Firewall που προτείνουμε:




σ.σ: Το Firewall μπορεί συνυπάρχει μαζί με το υπάρχον antivirus του υπολογιστή σας. Επίσης, θεωρώ τα τρία προαναφερθέν Firewall, καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα από αυτό των Windows.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus