[How to]: Τι σημαίνει και πως κάνουμε εκτύπωση εγγράφων με «συρραφή»

Τι σημαίνει εκτύπωση με συρραφή


Σήμερα ανακάλυψα μια λειτουργία κατά τη διαδικασία εκτύπωσης εγγράφων, που την έβλεπα συνέχεια και δεν γνώριζα τι σημαίνει. Ας πούμε ότι θέλουμε να εκτυπώσουμε ένα έγγραφο που αποτελείται από πέντε (5) σελίδες και ταυτόχρονα θέλουμε να το εκτυπώσουμε σε τρία (3) αντίτυπα.

Αυτό που συνήθως κάνουμε είναι να πηγαίνουμε στο μενού της εκτύπωσης: Αρχείο → Εκτύπωση →  (ξανά) Εκτύπωση ή απλά πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+P, και στην περιοχή «Αντίτυπα» επιλέγουμε στον «Αριθμό Αντιτύπων» τον αριθμό 3 για τα αντίτυπα που χρειαζόμαστε, και τέλος πατάμε «ΟΚ» για να ξεκινήσει η εκτύπωση.

Τι θα συμβεί με αυτή την ενέργεια που κάναμε; Κάθε σελίδα του εγγράφου των τριών αντιτύπων θα εκτυπωθεί μαζί. Δηλαδή η πρώτη σελίδα θα εκτυπωθεί απευθείας τρεις (3) φορές, η δεύτερη σελίδα το ίδιο κ.ο.κ.
Εμείς δεν το θέλουμε αυτό. Θέλουμε να εκτυπώσουμε όλο το πρώτο αντίτυπο του εγγράφου μια φορά και μετά να ξεκινήσει η δεύτερη και η τρίτη εκτύπωση. Αυτό επιτυγχάνεται με την μαγική επιλογή «Συρραφή».


Τι σημαίνει εκτύπωση με συρραφή


Έτσι λοιπόν, ξαναπάμε στο μενού της εκτύπωσης με την ίδια διαδικασία που περιγράψαμε προηγουμένως, και εκεί που επιλέξαμε «Αριθμό Αντίτυπων», θα δείτε από κάτω ένα κουτάκι που γράφει «Συρραφή». Με τσεκαρισμένο το κουτάκι της συρραφής, οι σελίδες εκτυπώνονται με τη σειρά μέχρι να τελειώσει το πρώτο αντίτυπο και στη συνέχεια ξεκινάει η εκτύπωση των υπολοίπων.

Αυτό το tip μπορεί να μην είναι χρήσιμο σε απλούς οικιακούς χρήστες, αλλά σε γραφεία που οι εκτυπώσεις γίνονται καθημερινότητα, ίσως αποδειχθεί σωτήριο.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal