Σήμερα ανακάλυψα μια λειτουργία εκτύπωσης εγγράφων που την έβλεπα συνέχεια και δεν γνώριζα τι σημαίνει. Ας πούμε ότι θέλουμε να εκτυπώσουμε ένα έγγραφο που αποτελείται παραπάνω από μία σελίδες, και έχει, για παράδειγμα 5 σελίδες και ταυτόχρονα θέλουμε να το εκτυπώσουμε σε 3 αντίτυπα.
Αυτό που συνήθως κάνουμε είναι να πηγαίνουμε στο μενού της εκτύπωσης: Αρχείο ► Εκτύπωση ► (ξανά) Εκτύπωση ή απλά πατάμε τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+P, και στην περιοχή "Αντίτυπα" επιλέγουμε στον «Αριθμό Αντιτύπων» τον αριθμό 3 για τα αντίτυπα που χρειαζόμαστε, και τέλος πατάμε «ΟΚ» για να ξεκινήσει η εκτύπωση.
Τι θα συμβεί με αυτή την ενέργεια που κάναμε; Κάθε σελίδα του εγγράφου των τριών αντιτύπων θα εκτυπωθεί μαζί. Δηλαδή η πρώτη σελίδα θα εκτυπωθεί απευθείας 3 φορές, η δεύτερη σελίδα το ίδιο κ.ο.κ.
Εμείς δεν το θέλουμε αυτό. Θέλουμε να εκτυπώσουμε όλο το πρώτο αντίτυπο του εγγράφου μια φορά και μετά να ξεκινήσει η δεύτερη και η τρίτη εκτύπωση. Αυτό επιτυγχάνεται με την μαγική επιλογή «Συρραφή».
Έτσι λοιπόν, ξαναπάμε στο μενού της εκτύπωσης με την ίδια διαδικασία που περιγράψαμε προηγουμένως, και εκεί που επιλέξαμε «Αριθμό Αντίτυπων», θα δείτε από κάτω ένα κουτάκι που γράφει δίπλα «Συρραφή». Με τσεκαρισμένο το κουτάκι της συρραφής, οι σελίδες εκτυπώνονται με τη σειρά μέχρι να τελειώσει το πρώτο αντίτυπο και στη συνέχεια ξεκινάει η εκτύπωση των υπολοίπων.
Αυτό το tip μπορεί να μην φανεί χρήσιμο σε απλούς οικιακούς χρήστες αλλά σε γραφεία που οι εκτυπώσεις γίνονται καθημερινότητα, ίσως φανεί σωτήριο.
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης
Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Google Plus