«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» - Κατεβάστε δωρεάν το e-book του πασίγνωστου θεατρικού έργου

Ο κατά φαντασίαν ασθενής - Δωρεάν e-book


«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» είναι ένα θεατρικό έργο του Μολιέρου. Είναι το τελευταίο δημιούργημα του διάσημου συγγραφέα και παίχτηκε για πρώτη φορά στο Παλαί-Ρουαγιάλ, στις 10 Φεβρουαρίου του 1673. Κατά ιστορική ειρωνεία, ο Μολιέρος κατέρρευσε επί σκηνής στην τέταρτη παράσταση του έργου και πέθανε μετά από λίγες ώρες.

Το παρόν e-book, επιμελήθηκε της έκδοσής του το Schooltime και το βρήκαμε στο αγαπημένο Openbook του Γιάννη Φαρσάρη. Στο πασίγνωστο βιβλίο/θεατρικό έργο «Ο κατά φαντασίαν ασθενής», έχουμε έναν ηλικιωμένο, φιλάργυρο και υποχόνδριο άνδρα, τον Αργκάν, ο οποίος αισθάνεται συνεχώς άρρωστος, αν και στ’ αλήθεια δεν έχει τίποτα. Αδυνατεί να ακολουθήσει τις υποδείξεις των γιατρών και εκείνοι τον εκμεταλλεύονται. Θέλει να παντρέψει την κόρη του, Αγγελική, με ένα γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα.

Εδώ να πούμε, ότι το βιβλίο διατίθεται εντελώς δωρεάν διότι ανήκει στην κατηγορία Public Domain, που σημαίνει ότι είναι ένα έργο ελεύθερο από πνευματικά δικαιώματα.

Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 1.31 MB
Σελίδες: 108
Συγγραφέας: Μολιέρος
Πηγή: opnebook
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram