LabChirp - Δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ηχητικών εφέ

ηχητικά εφέ


Το LabChirp είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για υπολογιστές με Windows, με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας ηχητικά εφέ από το μηδέν. Δεν έχουμε παρουσιάσει κάτι παρόμοιο στο site μας και αυτό το κάνει μοναδικό στο είδος του και δυσεύρετο μιας και δεν νομίζω να κυκλοφορούν πολλά τέτοια δωρεάν προγράμματα.

Το περιβάλλον εργασίας του LabChirp είναι κατανοητό και εύκολο. Στην ουσία πρόκειται για ένα πάνελ που μας δίνει τη δυνατότητα μέσω των εργαλείων που διαθέτει να επεξεργαστούμε και να αλλάξουμε τις κυματομορφές ενός ήχου και να παράξουμε μοναδικά ηχητικά εφέ. Άρα λοιπόν, θα πρέπει  να "πέσει" πολύ δοκιμή μέχρι να καταλάβουμε τις ιδιαιτερότητες του προγράμματος εκτός αν κάποιος έχει πρότερη εμπειρία σε ανάλογα projects. Βέβαια, ο δημιουργός του προγράμματος δεν μας αφήνει στα κρύα του λουτρού αφού υπάρχει ενσωματωμένος αναλυτικός οδηγός χρήσης του LabChirp.

Το τελικό αποτέλεσμα των δημιουργιών μας μπορεί να εξαχθεί και να αποθηκευτεί στη γνωστή μορφή ήχου .WAV. Φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης της εργασίας μας όταν δεν την έχουμε τελειώσει για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε από κει που σταματήσαμε. Το LabChrip μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε δημιουργούς βίντεο, μουσικής και παιχνιδιών. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το LabChirp είναι Portable, δηλαδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση και μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας σ' ένα φλασάκι και να το χρησιμοποιήσουμε άμεσα σε οποιονδήποτε υπολογιστή.

Δείτε ένα βίντεο που βρήκαμε στο youtube που μας δείχνει τη λειτουργία του προγράμματος:





Έκδοση: 1.50
Μέγεθος: 140 kb
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Labbed
Πηγή: labbed.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης



Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram