Squoosh - Μειώστε αισθητά τον όγκο των εικόνων χωρίς απώλεια ποιότητας

Δωρεάν εφαρμογή που μειώνει αισθητά το μέγεθος των φωτογραφιών

Το Squoosh είναι μια εξαιρετική δωρεάν web εφαρμογή φτιαγμένη από προγραμματιστές της Google, που μ' ένα απλό Drag n' Drop (σύρσιμο και απόθεση) μπορείς να μειώσεις το μέγεθος των φωτογραφιών χωρίς να είναι εμφανή η απώλεια ποιότητας, με αποτέλεσμα να κερδίζεις πολύ χώρο στα αποθηκευτικά μέσα που χρησιμοποιείς.

Η μείωση του μεγέθους είναι εντυπωσιακή αφού στο δικό μας παράδειγμα ανεβάσαμε φωτογραφία μεγέθους 2.79 MB και το τελικό αποτέλεσμα έφτασε μόλις στα 855 kb! Δηλαδή μιλάμε για σχεδόν 70% μικρότερο όγκο! 

Το Squoosh διαθέτει ένα ακόμα εξαιρετικό εργαλείο στο οποίο μπορείς να σύρεις μια κάθετη μπάρα ώστε να βλέπεις σε πραγματικό χρόνο τις αλλαγές που γίνονται και τη διαφορά ποιότητας της αρχικής από την τελική φωτογραφία. Με ένα απλό σύρσιμο της μπάρας βλέπουμε άμεσα το «πριν και το μετά» πριν το αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας.

Επίσης, στο Squoosh υπάρχει μια βασική επεξεργασία εικόνων όπως το γνωστό Resize (αλλαγή μεγέθους) και μας δίνεται η επιλογήνα πειράξουμε τα χρώματα αυξομειώνοντας το νούμερο της χρωματικής παλέτας. Τέλος, να πούμε ότι το αποτέλεσμα μπορεί να εξαχθεί ως PNG, JPEG αλλά και WebP, όπου το τελευταίο είναι μια σχετικά νέα μορφή εικόνων που δημιούργησε η ίδια η Google και μας δίνει καλύτερη συμπίεση άρα μικρότερο όγκο στις φωτογραφίες.

Πήγαινε στη Web εφαρμογή ► Squoosh

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal