Freegate - Ανωνυμία στο διαδίκτυο και παράκαμψη γεωγραφικών περιορισμών

Ανωνυμία στο διαδίκτυο με το Freegate


Το Freegate είναι ένα πολύ σημαντικό και δωρεάν πρόγραμμα Proxy, όπου αναλαμβάνει να σας αλλάξει αυτόματα την IP με την οποία περιηγείστε στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να παραμένετε ανώνυμοι κατά την διάρκεια της online δραστηριότητάς μέσω του browser που χρησιμοποιείτε.
Το χρησιμοποιούν κυρίως άνθρωποι που ζουν σε χώρες με λογοκρισία (πχ η Κίνα) και δεν τους επιτρέπετε από την κυβέρνηση να πλοηγούνται σε συγκεκριμένες σελίδες. Με αυτόν τον τρόπο, αλλάζοντας την IP, όπου στην ουσία είναι σαν να βρίσκεσαι σε άλλη χώρα, παρακάμπτονται αυτοί οι περιορισμοί και μπορείτε να δείτε το "απαγορευμένο" περιεχόμενο.

Χρησιμοποιώντας το Freegate από τον υπολογιστή μου με ελληνική IP, διαπίστωσα ότι χρησιμοποιεί Servers των Η.Π.Α. Δεν συνάντησα καμία καθυστέρηση της σύνδεσης στο διαδίκτυο  όπως κάνει ένα VPN πρόγραμμα. Στην πραγματικότητα, σταθεροποιεί την ταχύτητα στο ίντερνετ, επιλέγοντας τους καταλληλότερους διακομιστές μεσολάβησης (Proxy Servers).

Πάντως, το Freegate θεωρείται ένα από τα κορυφαία στο είδος του, πολύ ελαφρύ και φυσικά δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

Έκδοση: 7.66
Μέγεθος: 5.26 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Dynamic Internet Technology, Inc
Πηγή: us.dongtaiwang.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram