Δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού Python

Δωρεάν Ελληνικά μαθήματα προγραμματισμού σε Python


Στον κόσμο του διαδικτύου και δη στον αγγλόφωνο, βρίθουν οι δωρεάν ευκαιρίες εκμάθησης για οτιδήποτε θέλουμε να ασχοληθούμε. Από την άλλη, στην Ελλάδα , είναι φυσικό να ψάχνουμε με το μικροσκόπιο ανάλογη θεματολογία. Και λέω ότι είναι φυσικό αφού λόγω πληθυσμού και ότι η αγγλική είναι η ευρέως ομιλουμένη γλώσσα ανά την υφήλιο, λίγοι είναι οι μερακλήδες που θα κάτσουν να ασχοληθούν σε ένα τόσο μικρό κοινό, όπως οι Έλληνες.
Εμείς, γιαυτό είμαστε εδώ, να ψάχνουμε και να βρίσκουμε ότι ελληνικό υπάρχει και μάλιστα δωρεάν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όσο αναφορά την εκμάθηση της γλώσσας προγραμματισμού Python, δεν ιδρώσαμε πολύ να βρούμε κάτι στα ελληνικά. Είναι μια γλώσσα που εμπνέει πολλούς Έλληνες να ξεκινήσουν με αυτή και ήδη στο site μας φιλοξενούμε κάποιο δωρεάν υλικό, θα τα δείτε μαζεμένα στο τέλος του άρθρου.
Σήμερα όμως, θα σας πούμε για ακόμα ένα διαμαντάκι που βρήκαμε και μάλιστα στο φίλιο site PCsteps.gr. Ο συντάκτης του PCsteps Γιάννης Φυτίλης, δημιούργησε μια σειρά άρθρων για την εκμάθηση της Python, που αποτελείται συνολικά από 20 δωρεάν και κατανοητά μαθήματα. Νομίζω, ότι αξίζει κάποιος να ξεκινήσει να διαβάζει τα μαθήματα του Γιάννη διότι είναι καλογραμμένα και σε βάζει εύκολα στον κόσμο του προγραμματισμού:

Τα δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού σε Python από το PCsteps
«A Byte of Python» - Δωρεάν το βιβλίο για την εκμάθηση της Python στα Ελληνικά
«Εκμάθηση Python Βήμα Βήμα» - Δωρεάν Οδηγός Python Μέσω Παραδειγµάτων
Δωρεάν Μαθήματα Προγραμματισμού σε Python (βίντεο0μαθήματα)

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram