Bitwarden - O απόλυτος, ανοικτού κώδικα, Password Manager για να έχετε τους κωδικούς σας σε οποιαδήποτε συσκευή

ανοικτού κώδικα διαχειριστής κωδικών με ασφάλεια και κρυπτογράφηση

Με τις ανάγκες για δημιουργία λογαριασμού και σύνδεση σε πολλές ιστοσελίδες, να έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, και την τήρηση του βασικού κανόνα ασφαλείας που λέει πως σε κάθε υπηρεσία - ιστοσελίδα πρέπει να έχουμε διαφορετικό κωδικό, η χρήση ενός Password Manager είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Ο ρόλος του Password Manager είναι η δημιουργία περίπλοκων κωδικών και η φύλαξή τους, ώστε εσείς να μην χρειάζεται να τους θυμάστε απέξω, αλλά να έχετε συνέχεια πρόσβαση σε αυτούς.

Στο παρελθόν σας είχαμε παρουσιάσει 5 διαφορετικά προγράμματα αυτού του είδους, όμως σήμερα έχουμε ακόμη μία αξιόλογη πρόταση που ακούει στο όνομα Bitwarden. Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Bitwarden είναι πως είναι ανοικτού κώδικα, που σημαίνει ότι μπορείτε να δείξετε περισσότερο εμπιστοσύνη σε αυτόν για τα δεδομένα σας.

Το Bitwarden είναι διαθέσιμο για κάθε συσκευή, είτε υπολογιστή (Windows, Linux, MacOS), είτε smartphone (Android, iOS), ακόμη και σαν πρόσθετο για τους περισσότερους browsers. Παράλληλα, ακόμη και αν είστε μακριά από τις συσκευές σας, μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτό μέσω της cloud υπηρεσίας του, και έπειτα να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα σας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι κωδικοί σας δεν είναι ασφαλείς, αφού όλα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται πριν φύγουν από την συσκευή σας, έτσι ακόμη και να ήθελαν οι δημιουργοί του, δεν θα μπορούσαν να δούνε τους κωδικούς σας.

Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Bitwarden αρκεί να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, μέσω του παρακάτω συνδέσμου, και να κατεβάσετε την κατάλληλη έκδοση για κάθε συσκευή σας.


Έκδοση: Διαφέρει ανάλογα την συσκευή
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα την συσκευή
Λειτουργικό σύστημα: Windows, MacOs, Linux, Android, iOS
Κατασκευαστής: 8bit Solutions
Πηγή: bitwarden.com
Συντάκτης του άρθρου: Χιωτέλλης Χρήστος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram