Microsoft Edge - Διαθέσιμη η έκδοση που βασίζεται στον Google Chrome

νέα έκδοση browser του Edge microsoft για Windows


Οι περισσότεροι θα γνωρίζετε ήδη τον Microsoft Edge καθώς είναι ο browser που "αντικατέστησε" τον Internet Explorer και έρχεται ενσωματωμένος με τις τελευταίες εκδόσεις των Windows. Μετά από 23 χρόνια  δημιουργίας και ανάπτυξης της δικής της browser engine η Microsoft, πριν λίγες μέρες αποκάλυψε μία νέα έκδοση του browser της η οποία βασίζεται πάνω στην μηχανή του Chromium, ή πιο απλά στην ανοικτού κώδικα έκδοση του δημοφιλούς Google Chrome.

Πρόκειται για μία νέα έκδοση του Microsoft Edge η οποία για την ώρα διατίθεται δοκιμαστικά μέσω 2 καναλιών του Dev και του Canary. Το πρώτο παίρνει αναβαθμίσεις κάθε εβδομάδα, ενώ το δεύτερο απευθύνεται σε πιο προχωρημένους χρήστες, αφού η αναβαθμίσεις διατίθενται καθημερινά. Για τους απλούς χρήστες σύντομα θα γίνει διαθέσιμη η Beta έκδοση που θα αναβαθμίζεται κάθε έξι εβδομάδες και θα είναι αρκετά πιο σταθερή.

Για την ώρα η συγκεκριμένη έκδοση του φυλλομετρητή της εταιρίας υποστηρίζεται μόνο σε υπολογιστές που τρέχουν Windows 10, ωστόσο σύντομα αυτή θα γίνει διαθέσιμη για Windows 7, 8.1 και macOS!

Έκδοση: dev/canary
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα την έκδοση
Λειτουργικό σύστημα: Windows 10
Κατασκευαστής: Microsoft
Πηγή: microsoftedgeinsider.com
Συντάκτης του άρθρου: Χρήστος Χιωτέλλης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram