[How to]: Πως παίρνουμε screenshot με το εργαλείο των Windows «Απόκομμα και σχέδιο»

Πως παίρνουμε screenshot με την εφαρμογή «Απόκομμα και σχέδιο»


Τα Windows 10 έχουν ενσωματωμένο ένα εργαλείο που ονομάζεται «Απόκομμα και σχέδιο» με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε screenshot από περιεχόμενο που βλέπουμε στην οθόνη του υπολογιστή μας. Εκτός από αυτό, μας δίνεται η δυνατότητα να επεξεργαστούμε το απόκομμα, χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία επισήμανσης που διαθέτει όπως: πένα, μαρκαδόρο, γόμα, χάρακα, μοιρογνωμόνιο αλλά και δυνατότητα αποθήκευσης του screenshot στον υπολογιστή μας.

Για να «καλέσουμε» την εφαρμογή, αρκεί να πληκτρολογήσουμε το συνδυασμό πλήκτρων: πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + Shift + S. 
Η οθόνη μας θα σκουρύνει και ο δρομέας θα εμφανίζεται ως σταυρός.Τώρα μπορούμε να διαλέξουμε ένα σημείο της περιοχής που θέλουμε να αντιγράψουμε με αριστερό κλικ στον δρομέα. Μετακινούμε τον δρομέα για να επισημάνουμε την περιοχή που θέλουμε να καταγράψουμε. Η περιοχή που καταγράφηκε θα εμφανιστεί στην οθόνη.

Η εικόνα που αποκόπηκε έχει αποθηκευτεί στο Πρόχειρο και είναι έτοιμη για επικόλληση σε ένα email ή ένα έγγραφο. Αν θέλουμε να επεξεργαστούμε την εικόνα, επιλέγουμε την ειδοποίηση που θα εμφανιστεί αμέσως μετά τη δημιουργία του αποκόμματος.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram