«Ο Ξερόλας» - Δωρεάν Ελληνικό Παιχνίδι Γνώσεων

Δωρεάν Ελληνικό Παιχνίδι γνώσεων


Ο «Ξερόλας» είναι ένα ελληνικό και δωρεάν παιχνίδι γνώσεων για Android συσκευές με πάνω από 1000 ερωτήσεις διαθέσιμες αυτή την στιγμή. Πρόκειται για μια νέα και καλοδουλεμένη εφαρμογή από την Falconium Free Apps, της οποίας είναι και η πρώτη δουλειά που εμφανίζει στο Google Play Store.
Ελαφρύ παιχνίδι, χωρίς περιττά στοιχεία ενώ θετικό χαρακτηριστικό του game είναι η ύπαρξη συστήματος βαθμολόγησης ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός με άλλους παίκτες. Μπορείς δηλαδή να δεις τον εαυτό σου σε πίνακα κατάταξης ο οποίος εμφανίζει τα 500 πρώτα υψηλότερα σκορ. Για να το κάνεις όμως αυτό, αρκεί να συνδεθείς μέσω του λογαριασμού σου στο Google ή το Facebook.

Ο «Ξερόλας», διαθέτει ποικιλία κατηγοριών οι οποίες είναι οι εξής: Ποδόσφαιρο, Αυτοκίνητα, Ψυχαγωγία, Θρησκεία, Γεωγραφία, Επιστήμη, Ζώα, Μυθολογία, Μουσική και Ιστορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προγραμματιστές του παιχνιδιού αναφέρουν ότι θα προστίθενται νέες κατηγορίες και ερωτήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

Πως παίζεται το παιχνίδι:

Αρχικά, επιλέγεις την κατηγορία που θα αγωνιστείς και προσπαθείς να απαντήσεις σωστά στις ερωτήσεις που θα εμφανιστούν. Για κάθε σωστή απάντηση παίρνεις 20 πόντους ενώ αν απαντήσεις λάθος, σου αφαιρούνται 10 πόντοι. Για να γίνει πιο ανταγωνιστικός ο «Ξερόλας» και να σε αγχώσει περισσότερο, υπάρχει χρονόμετρο όπου καλείσαι να απαντήσεις μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Βέβαια, ένα παιχνίδι γνώσεων που σέβεται τον εαυτό του και προπάντων τους παίκτες του, πρέπει να διαθέτει βοήθειες. Έτσι λοιπόν, από το ξεκίνημα του παιχνιδιού έχεις στην διάθεσή σου τρεις ζωές ενώ μπορείς να τις αυξήσεις βλέποντας κάποια διαφημιστικά βίντεο. Όταν δυσκολευτείς αρκετά σε κάποια ερώτηση, μπορείς να πάρεις το 50-50, και μάλιστα δυο φορές στο παιχνίδι όπως και να παραλείψεις δυο φορές μια ερώτηση που δεν γνωρίζεις. Νομίζω, είναι αρκετά καλές οι βοήθειες, μην το παρακάνουμε κιόλας!

Το παιχνίδι όπως προαναφέραμε, είναι πολύ νέο και μέχρι στιγμής το έχουν κατεβάσει πάνω από 100 χρήστες. Φαίνεται όμως να είναι ένα μικρό ανερχόμενο διαμαντάκι, μιας και η βαθμολογία από τους παίκτες που το δοκίμασαν φτάνει τα 4.9/5 αστέρια! Ευχόμαστε, να πάει πολύ καλά και να μας χαρίσουν ακόμα περισσότερες κατηγορίες και ερωτήσεις.

Αν είσαι από υπολογιστή, σκάναρε το QR Code:



Έκδοση: 1.1
Μέγεθος: 7.4 MB
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0.3 και άνω
Κατασκευαστής: Falconium Free Apps
Πηγήfalconium.net
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram