«Intercepter-NG» - Ένα εργαλείο για επιθέσεις MITM και όχι μόνο

δωρεάν πρόγραμμα για επιθέσεις MITM


Το Intercepter-NG είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για την εκτέλεση επιθέσεων MITM (Man In The Middle). Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός προγραμμάτων για τέτοιες επιθέσεις, όμως το κύριο χαρακτηριστικό που διακρίνει το Intercepter-NG μεταξύ άλλων είναι ότι το πρόγραμμα γράφτηκε αρχικά για πλατφόρμες Windows και λειτουργεί άψογα στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Επιπλέον, το πρόγραμμα διαθέτει πολλές λειτουργίες και επιλογές που σχετίζονται με την επίθεση MITM, καθώς και μερικές άλλες τεχνικές που σχετίζονται με το pentesting.

Χάρη στο γραφικό του περιβάλλον, είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός επιλογών που διαθέτει καθώς και το πολύ απλό μενού του, το κάνει εύχρηστο ακόμα και για έναν αρχάριο χρήστη.

Επίσης, η εφαρμογή διαθέτει την τεχνική ARP spoofing, με την οποία ο επιτιθέμενος λαμβάνει αιτήματα από το «θύμα» και τα στέλνει στον προορισμό (για παράδειγμα, ζητά τα περιεχόμενα του ιστότοπου στο Διαδίκτυο), λαμβάνει απάντηση από τον προορισμό και τον στέλνει στο «θύμα». Σε αυτήν την περίπτωση, ο εισβολέας γίνεται το μέσο της επίθεσης. Το Intercepter-NG υλοποιεί την επίθεση ARP και την εκτελεί αυτόματα.

Τέλος, ο εισβολέας αποκτά πρόσβαση στα δεδομένα που μεταδίδονται και μπορεί, για παράδειγμα, να ανακτήσει κωδικούς πρόσβασης και μηνύματα από αυτά τα δεδομένα. Η διαδικασία ανάλυσης των μεταδιδόμενων δεδομένων ονομάζεται sniff. Στη διαδικασία αυτή, το Intercepter-NG μπορεί να:

  • Παρακολουθήσει συνδέσεις και κωδικούς πρόσβασης για να συνδεθεί σε ιστότοπους
  • Ανακτήσει μεταφερθέντα δεδομένα (αρχείων)
  • Παρακολουθήσει μηνύματα από μερικούς άμεσους αποστολείς 
  • Να δει τις διευθύνσεις που επισκέφθηκε κάποιος χρήστης  

Το Google Chrome και ο Microsoft Edge που δοκιμάσαμε να κατεβάσουμε το πρόγραμμα, δεν μας αφήνει να το πράξουμε και ο λόγος είναι προφανής. Λόγω της ιδιότητας του συγκεκριμένου αρχείου, μερικοί browsers και antivirus το "διαβάζουν" ως απειλή. Γι' αυτό, καλό είναι να το κατεβάσετε με Mozilla Firefox και να έχετε απενεργοποιημένο το Antivirus.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Το dwrean.net δεν φέρει καμία ευθύνη για την ορθή χρήση του συγκεκριμένου προγράμματος. Χρησιμοποιήστε το με δική σας ευθύνη και καθαρά για εκπαιδευτικού σκοπούς.


Έκδοση: 1.0
Μέγεθος: 2.8 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Android
Κατασκευαστής:
Πηγή: sniff.su
Συντάκτης του άρθρου: Αναστάσης Βασιλειάδης (Σημαντικό: Ο Αναστάσης ανεβάζει αφιλοκερδώς τα άρθρα, γι' αυτό όσοι επιθυμείτε να τον κεράσετε ένα καφέ, κάντε μια δωρεά μέσω PayPal)


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram