Πως βλέπουμε την κίνηση στους δρόμους μέσω του Google Maps

Δωρεάν και σε πραγματικό χρόνο η κίνηση στους δρόμους


Συνήθως η κίνηση στους δρόμους που απεικονίζεται σε διάφορα προγράμματα GPS, είναι επί πληρωμή υπηρεσία, ακόμα και σε δωρεάν εφαρμογές του είδους. Η Google μέσω του δικού της δωρεάν GPS, το Google Maps, έχει ενσωματωμένη την κίνηση στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο και μάλιστα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση εντελώς δωρεάν. Τουλάχιστον σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Αθήνα και Θεσσαλονίκη δουλεύει απροβλημάτιστα.

Για να μπορέσουμε να δούμε την κυκλοφορία, πάμε στο Google Maps, και κάτω αριστερά υπάρχει παραθυράκι που γράφει «επίπεδα». Αφού το επιλέξουμε, θα αναπτυχθεί ένα μενού όπου επιλέγουμε το κουτάκι με την «Κυκλοφορία».

κυκλοφορία στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο

κυκλοφορία στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο



Τώρα, η κίνηση στους δρόμους φαίνεται στον χάρτη μας με διάφορα χρώματα ανάλογα την ένταση της κυκλοφορίας. Για παράδειγμα, το πράσινο χρώμα υποδηλώνει ότι ο δρόμος είναι μια χαρά χωρίς προβλήματα, το πορτοκαλί ότι έχει μια σχετική κυκλοφορία, το κόκκινο ότι υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία και στο καφέ χρώμα, κάνε φραπέ και άραξε!

Αν μη τι άλλο, πολύ χρήσιμη προσθήκη αυτή και σε συνδυασμό με τη δωρεάν εφαρμογή του Google Maps για τα κινητά, έχουμε μία ολοκληρωμένη και προπάντων δωρεάν GPS λύση για πλοήγηση στους δρόμους.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal