[Τι σημαίνει]: Διεύθυνση MAC

Τι είναι μια διεύθυνση MAC


Μια διεύθυνση MAC ( Media Access Control - Διεύθυνση Ελέγχου Πρόσβασης στο Μέσο) είναι ένας μοναδικός ταυτοποιητής που αποδίδεται από τον κατασκευαστή σε ένα κομμάτι του υλικού του δικτύου (όπως μια ασύρματη κάρτα ή μια κάρτα ethernet). Το MAC σημαίνει Έλεγχος πρόσβασης μέσων και κάθε ταυτοποιητής προορίζεται να είναι μοναδικός για μια συγκεκριμένη συσκευή.

Μια διεύθυνση MAC αποτελείται από έξι σύνολα των δύο χαρακτήρων, που ο καθένας χωρίζεται από μια παύλα. Το 00-1B-44-11-3A-B7 είναι ένα παράδειγμα μιας διεύθυνσης MAC. Την διεύθυνση MAC, την βλέπουμε συνήθως με την ονομασία Physical Address. Για να δούμε τις διευθύνσεις MAC του υπολογιστή μας, ανοίγουμε τη γραμμή εντολών στα Windows και πληκτρολογούμε τη φράση «getmac» και πατάμε το enter.



Αν θέλουμε να βρούμε περισσότερες πληροφορίες για τις διευθύνσεις IP και MAC, πληκτρολογούμε στη γραμμή εντολών τη φράση «ipconfig/all»


Συντάκτης του άρθρου: Orven Shabani

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram