NetCrunch Tools - Δωρεάν σουίτα εφαρμογών παρακολούθησης και διάγνωσης δικτύων

Δωρεάν σουίτα εφαρμογών παρακολούθησης και διάγνωσης δικτύων


Το NetCrunch Tools είναι μια δωρεάν και πλήρης συλλογή εφαρμογών που σχετίζονται με το δίκτυο για υπολογιστές που τρέχουν Windows. Παρόλο που η σουίτα εφαρμογών είναι διαθέσιμη δωρεάν, θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό για να μπορέσουμε να την χρησιμοποιήσουμε. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για διαχειριστές δικτύων, webmasters καθώς και για πιο προχωρημένους χρήστες.

Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση της κονσόλας εντολών (CMD) των Windows για τον έλεγχο του δικτύου παρέχοντας μοντέρνο και διαισθητικό περιβάλλον εργασίας. Περιλαμβάνει όλες τις εφαρμογές που μπορεί να χρειαστούμε για την διάγνωση και την συμπεριφορά του δικτύου, χωρισμένες σε τρεις βασικές κατηγορίες:

Η πρώτη κατηγορία ονομάζεται BASIC IP TOOLS και περιέχει πέντε εφαρμογές που μπορούμε να εκτελέσουμε:

  • Ping: Δέχεται ένα όνομα κεντρικού υπολογιστή ή μια διεύθυνση IP και μας εμφανίζει τον χρόνο που χρειάζεται για την αποστολή και την αποδοχή των πακέτων.
  • Traceroute: Εντοπίζει τη διαδρομή από τον τοπικό υπολογιστή στο όνομα του κεντρικού υπολογιστή ή τη διεύθυνση IP.
  • Wake On Lan: Δέχεται μια διεύθυνση MAC για να “ξυπνήσει” έναν συνδεδεμένο υπολογιστή στέλνοντας αίτημα σε αυτό.
  • DNS Info: Ανακτά πληροφορίες DNS για ένα όνομα τομέα ή διακομιστή που εισάγαμε.
  • Who Is: Εκτελώντας το ερώτημα “Whois” σε έναν συγκεκριμένο τομέα μας εμφανίζει διάφορες πληροφορίες.

Η δεύτερη κατηγορία ονομάζεται SUBNET TOOLS και μας παρέχει τρεις εφαρμογές:

  • DNS Audit: Σχεδιασμένο για τον εντοπισμό σφαλμάτων DNS. Σαρώνει μια σειρά διευθύνσεων IP και πραγματοποιεί αντίστροφη αναζήτηση DNS για κάθε διεύθυνση. Αν η απάντηση είναι θετική, τότε θα πραγματοποιήσει μια αναζήτηση DNS για να επαληθεύσει πως αντιστοιχεί στη δεδομένη διεύθυνση.
  • MAC Resolver: Μας επιτρέπει να σαρώσουμε μια δεδομένη περιοχή διευθύνσεων και στη συνέχεια μας εμφανίζει τη λίστα των διευθύνσεων MAC για κάθε διεύθυνση.
  • Subnet Calculator: Εύχρηστο εργαλείο για γρήγορο υπολογισμό του υποδικτύου IPv4.

Η τρίτη και συνεπώς τελευταία κατηγορία περιέχει εφαρμογές που μας επιτρέπουν να εκτελέσουμε διάφορες σαρώσεις (SCANNERS):

  • Ping Scanner: Ο σαρωτής αυτός θα σαρώσει συχνά μια σειρά διευθύνσεων IP. Αυτό μας βοηθά να καθορίσουμε ποιες διευθύνσεις IP χρησιμοποιούνται. Θα πραγματοποιήσει επίσης αντίστροφη αναζήτηση DNS.
  • Network Service Scanner: Έχει σχεδιαστεί για να ανακαλύψει περισσότερες από 70 υπηρεσίες δικτύου TCP και UDP που εκτελούνται σε μηχανήματα μιας δεδομένης διεύθυνσης IP.
  • Open TCP Port Scanner: Ελέγχει αν οι θύρες είναι ανοιχτές στην επιλεγμένη διεύθυνση. Μπορεί να εκτελέσει μια γρήγορη σάρωση για δημοφιλείς θύρες, μια εκτεταμένη σάρωση (περισσότερες από 3400 θύρες) και μια σάρωση για θύρες trojan ή μια προσαρμοσμένη σάρωση εμβέλειας.
  • SNMP Scanner: Παρέχει βασικές πληροφορίες συσκευών για κόμβους SNMP σε ένα δίκτυο.

Συνοψίζοντας, το NetCrunch Tools είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που μας επιτρέπει να δούμε την κίνηση του δικτύου και του υποδικτύου μας σε πραγματικό χρόνο έχοντας συγκεντρωμένα όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την παρακολούθηση και την διάγνωση του παρέχοντας μας ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας (GUI) για να μην χρειαστεί να προβούμε σε εντολές στην κονσόλα των Windows (CMD).

Έκδοση: 2.0
Μέγεθος: 41.7 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: AdRem Software
Πηγή: adremsoft.com
Συντάκτης του άρθρου: Orven Shabani


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram