[Τι σημαίνει]: Ethical Hacker (Ηθικός Χάκερ)

Ποιοι είναι οι Ethical Hackers

Στον κόσμο των Hackers, υπάρχουν πολλοί ορισμοί γι' αυτούς και διαφορετικές κατηγορίες. Εμείς σήμερα, θα εστιάσουμε στον ορισμό των Ηθικών Χάκερς (Ethical Hackers) και ποιος είναι ρόλος τους.

Οι ethical hackers, είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας πληροφορίες, είναι ειδικοί στον τομέα τους και στη διαχείριση κινδύνου, γνωρίζοντας το σημείο που θα πρέπει να σταματήσουν για να μην προκαλέσουν ζημιά στο σύστημα.
Διακατέχονται από αξιοπιστία έχοντας ως στόχο την ανακάλυψη και τον προσδιορισμό των τρωτών σημείων του συστήματος. Επίσης έχουν απώτερο σκοπό την πρόληψη και την προστασία του συστήματος από τυχόν κακόβουλες επιθέσεις. Γι' αυτό και πολύ συχνά χρησιμοποιούνται από διάφορες εταιρίες ή κυβερνήσεις για να τους προστατέψουν και να καλύψουν κενά ασφαλείας.

Με λίγα λόγια, Ethical Hacker, είναι αυτός που έχει άριστες γνώσεις προγραμματισμού και των Hacking εργαλείων, και χρησιμοποιεί αυτές τις γνώσεις για καλό σκοπό.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram