Nimbus Screenshot & Screen Video Recorder - Εκπληκτικά Screenshot και καταγραφή βίντεο

Το δωρεάν πρόγραμμα «Nimbus Screenshot & Screen Video Recorder» είναι ένα απλό αλλά πανίσχυρο εργαλείο/πρόσθετο μέσω του οποίου μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα στιγμιότυπα οθόνης (Screenshots) ή να βγάλετε βίντεο απευθείας από τον browser που χρησιμοποιείτε. Η δεύτερη ιδιότητα του προγράμματος, δηλαδή η εγγραφή βίντεο (Screen Video Recorder), είναι διαθέσιμη μόνο για το «Google Chrome».

Για να φτιάξουμε το στυλ του screenshot που επιθυμούμε, πατάμε στο εικονίδιο της επέκτασης που βρίσκεται πάνω δεξιά στην μπάρα του browser και επεξεργαζόμαστε την εικόνα μέσω του ειδικού editor του προγράμματος.

Όπως γράψαμε παραπάνω, στο «Google Chrome» υπάρχει η δυνατότητα να γράψουμε βίντεο ό,τι βλέπουμε στον υπολογιστή αρκεί να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

  • Στην μπάρα του browser πατάμε το εικονίδιο του πρόσθετου και επιλέγουμε «Record Video» 
  • Μετά πατάμε «Desktop» και «Start Record» 
  • Στο παραθυράκι που εμφανίζεται διαλέγουμε «Your Entire Screen». Επίσης, μέσω του «Share Audio» μπορούμε παράλληλα με το βίντεο να ηχογραφούμε τους ήχους του Laptop μας π.χ. τραγούδια που θα ακούμε εκείνη την στιγμή από το «Youtube». Τέλος, πατάμε το «Share». και ξεκινάει η καταγραφή.
  • Αφού έχουμε τελειώσει με την καταγραφή του βίντεο πατάμε «Stop Sharing» και θα ανοίξει μια νέα καρτέλα με ονομασία «Edit Nimbus Screenshot». Σε αυτήν την καρτέλα πατάμε το «Save Video» για να αποθηκεύσουμε το βίντεο που έχουμε φτιάξει. 

Δείτε τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί:



Εκτός των παραπάνω, μέσω της επέκτασης «Nimbus Screenshot & Screen Video Recorder», μπορούμε να βγάλουμε και τον εαυτό μας σε βίντεο ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Πατάμε το εικονίδιο του πρόσθετου και επιλέγουμε «Record Video»
  • Στη συνέχεια πατάμε «Webcam Only» και «Start Record»
  • Εφόσον έχουμε τελειώσει με το βίντεο πατάμε πάλι πάνω στο πρόσθετο και επιλέγουμε το «Stop Recording»
  • Τέλος, στην νέα καρτέλα με όνομα «Edit Nimbus Screenshot» κάνουμε «Save» το βίντεο.

Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι με αυτήν την επέκταση δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε τα βίντεο που βγάζουμε. Η επιλογή «Video Editor» είναι διαθέσιμη μόνο στην πληρωμένη έκδοση του «Nimbus Pro». Παράλληλα, για τους browsers Mozilla Firefox, Opera και Microsoft Edge, δεν είναι δυνατή η επιλογή “Record Video”.

Έκδοση: -
Μέγεθος: -
Λειτουργικό σύστημα: Google chrome, Mozilla Firefox, Opera, Edge
Κατασκευαστής: nimbusweb.me
Πηγή: nimbusweb.me
Συντάκτης του άρθρου: Εύα Κρεμμύδα


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram