Spy Picture - Κρύψε κείμενο μέσα σε φωτογραφίες

Κρύψε κείμενο μέσα σε εικόνα


Το Spy Picture είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα από τον Έλληνα προγραμματιστή Χρήστο Μπερέτα, με το οποίο μπορείτε να κρυπτογραφήσετε μια εικόνα και να τοποθετήσετε μέσα σε αυτήν οποιοδήποτε κείμενο. Είτε κωδικοί είναι αυτοί είτε η λίστα για τα ψώνια, δεν έχει σημασία. Το Spy Picture κάνει πολύ καλά τη δουλειά του εύκολα και γρήγορα.

Το Spy Picture, είναι φορητό, δηλαδή δεν χρειάζεται εγκατάσταση και μόλις το ανοίξετε θα βρεθείτε σε δύο βασικές επιλογές:

• Load New Image: "Φορτώνουμε" στο πρόγραμμα μια νέα φωτογραφία
• Load Image and Read Text: "Φορτώνουμε" στο πρόγραμμα μια ήδη κρυπτογραφημένη φωτογραφία για να δούμε το κείμενο.

Βήματα

Αφού επιλέξουμε το «Load New Image», στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, θα έχουμε 4 απλά βήματα για να ολοκληρώσουμε την κρυπτογράφηση:
α) Αρχικά, εισάγουμε την εικόνα μέσα στο πρόγραμμα πατώντας το κουμπί «Browse File»,
β) γράφουμε το κείμενο που θέλουμε να κρυπτογραφήσουμε στο πεδίο «Import Text»,
γ) εισάγουμε έναν κωδικό με 10 χαρακτήρες στο πεδίο «Text Protection» και
δ) πατάμε το κουμπί «Export Image» για να αποθηκεύσουμε την κρυπτογραφημένη πλέον εικόνα στον υπολογιστή μας.




Υπόψιν, η νέα εικόνα αποθηκεύεται στην ίδια τοποθεσία που βρίσκεται η αρχική εικόνα που επιλέξαμε αλλά με άλλο όνομα: (NewFile).

Αντίστοιχα, όταν θέλουμε να ανοίξουμε μια ήδη κρυπτογραφημένη φωτογραφία για να διαβάσουμε το κείμενο, επιλέγουμε από την αρχική οθόνη του προγράμματος το «Load Image and Read Text» και ακολουθούμε τα ίδια βήματα μέχρι να εμφανιστεί το κρυπτογραφημένο κείμενο.

Σημαντικό: Ο κωδικός που τοποθετούμε είναι αυτός που θα εμφανίσει το κρυπτογραφημένο μήνυμα. Καλό είναι λοιπόν να τον θυμόμαστε.

Στο Download link που σας δίνουμε, θα μεταφερθείτε στο επίσημο site του δημιουργού όπου μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα μεταξύ άλλων που υπάρχουν εκεί.


Έκδοση: 1.0
Μέγεθος: 300 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Χρήστος Μπερέτας
Πηγή: christosberetas.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram