[Δωρεάν Βιβλίο]: «Ιππόκαμπος» της Μαριάντα Παπαϊωάννου

Ιππόκαμπος - Δωρεάν μυθιστόρημα από την Μαριάντα Παπαϊωάννου


Η Μαριάντα Παπαϊωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά (1998-2002) και στο ΜΙΤ, στην Βοστόνη (2003-2004). Εργάζεται ως τραπεζικός, ενώ περιστασιακά ασχολείται με την ζωγραφική και την συγγραφή.

Η πρώτη απόπειρά της στη συγγραφή είναι το μυθιστόρημα «Ιππόκαμπος», που μάλιστα διανέμεται εντελώς δωρεάν από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις easyWriter και μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν, αρκεί να κάνετε μια δωρεάν εγγραφή στο site των εκδόσεων.

Εισαγωγικό σημείωμα για το βιβλίο:

Δύο διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται. Ο Ματίας Αρνίσι, καθηγητής νευροεπιστήμης στην πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής του, ερωτεύεται μια νεαρή ζωγράφο, την Μ. Δύο ζωές μπλέκονται μέσα από την αποσπασματική αφήγηση των ημερολογίων τους.  Η σύγκρουση στο παρόν αναγκάζει τον καθηγητή να ανατρέξει στο παρελθόν. Ο τρόπος που βλέπει τα γεγονότα αλλάζει σταδιακά και παράλληλα αλλάζει κι ο δρόμος του προς την επιστημονική ανακάλυψη. 

Τον ρόλο της γέφυρας μεταξύ του λογικού και του παράλογου, παίζει ο Πήτερ, ένας εκκεντρικός φοιτητής. Μαζί θα αναζητήσουν επιστημονικές απαντήσεις στα όνειρα της Μ. Η αλήθεια γίνεται αυτό που πραγματικά είναι, υποκειμενική, και τα όνειρα μετατρέπονται από απλή ανακατάταξη πληροφοριών από το θαυμαστό εγκεφαλικό νεύρο, τον Ιππόκαμπο, σε έμπνευση για την επίλυση του πιο σύγχρονου επιστημονικού γρίφου. 

Όταν η μοναξιά γίνεται επιδημία, κι όταν η καθημερινότητα μας μετατρέπει σε δυσδιάστατους, εγωκεντρικούς , σχεδόν γραφικούς χαρακτήρες, ποιο όνειρο μπορεί να μας θεραπεύσει; Η αγάπη. Γιατί; Γιατί η αγάπη είναι η πιο δυνατή μαγεία, κι αυτό αποδεικνύεται επιστημονικά.


Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 3.51 MB
Σελίδες: 255
Συγγραφέας: Μαριάντα Παπαϊωάννου
Πηγή: easywriter.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram