BatteryCare - Δωρεάν πρόγραμμα για να κρατάς σε φόρμα την μπαταρία του Λάπτοπ

Δωρεάν πρόγραμμα για να φορτίζεις σωστά τον υπολογιστή σου


Η μπαταρία είναι ένα βασικό εξάρτημα του φορητού υπολογιστή αφού από την κατάστασή της εξαρτάται ο χρόνος αυτονομίας και γενικά ο σωστός τρόπος λειτουργίας του υπολογιστή.
Οι μπαταρίες στους φορητούς υπολογιστές με τον χρόνο φθείρονται και κάποια στιγμή θα είναι για πέταμα ό,τι και να κάνουμε. Μπορούμε όμως να αυξήσουμε την διάρκεια ζωής της με την προϋπόθεση να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες κύκλους φόρτισης.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το «BatteryCare», ένα δωρεάν λογισμικό που μας ενημερώνει για τους πλήρεις κύκλους φόρτισης της μπαταρίας μας και συγκεκριμένα μπορούμε να δούμε πότε πρέπει να την αποφορτίζουμε καθώς και πότε πρέπει να την επαναφορτίζουμε πλήρως, ώστε να πάρουμε τα μέγιστα από αυτήν.

Ωστόσο, πέρα από αυτή την βασική λειτουργία, το πρόγραμμα μας ενημερώνει για το επίπεδο φθοράς της μπαταρίας, τον κατασκευαστή καθώς και την θερμοκρασία του επεξεργαστή και του σκληρού δίσκου σε πραγματικό χρόνο.

Μέσα από την εφαρμογή μπορούμε να θέσουμε σε αναστολή ορισμένα χαρακτηριστικά καθώς και κάποιες υπηρεσίες του λειτουργικού μας συστήματος που «τρώνε» άδικα πόρους ώστε να αυξήσουμε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Το BatteryCare είναι εύκολο στην χρήση και δεν καταναλώνει πολύ επεξεργαστική ισχύ και μνήμη. Σύμφωνα με τον Πορτογάλο κατασκευαστή Filipe Lourenço, το πρόγραμμα χρησιμοποιεί μόνο το 0,1% από τους πόρους του συστήματος μας.

Έκδοση: 0.9.33
Μέγεθος: 2.2 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Filipe Lourenço
Πηγή: batterycare.net
Συντάκτης του άρθρου: Orven Shabani


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram