Europass - Δημιουργήσετε εύκολα και γρήγορα το δικό σας βιογραφικό για το εξωτερικό

Δωρεάν συμπλήρωση βιογραφικού για το εξωτερικό


Εάν θέλουμε να εγγραφούμε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, αν πάλι ενδιαφερόμαστε για μια θέση εργασίας ή γενικά αναζητάμε μια εμπειρία στο εξωτερικό, είναι σημαντικό να παρουσιάσουμε τις δεξιότητες και τα προσόντα μας με σαφή και κατανοητό τρόπο.

Το europass είναι μια σελίδα της Ευρωπαϊκής ένωσης, που μας βοηθά να συμπληρώσουμε μια φόρμα βιογραφικού εντελώς δωρεάν ώστε να βρούμε εύκολα θέση εργασίας στο εξωτερικό. Εκτός του βιογραφικού σημειώματος, το europass, προσφέρει ακόμα ένα έγγραφο, αυτό του Διαβατηρίου γλωσσών, και πρόκειται για ένα εργαλείο αυτο-αξιολόγησης γλωσσικών δεξιοτήτων και προσόντων.

Εκτός των παραπάνω δύο εγγράφων, τα οποία συμπληρώνουμε εμείς, υπάρχουν διαθέσιμα άλλα τρία έγγραφα που εκδίδονται από τους αρμόδιους φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης. Αυτά είναι:

Η Κινητικότητα Europass, όπου εκεί καταγράφονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτήθηκαν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Το Παράρτημα διπλώματος, όπου εκεί περιγράφονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οι κάτοχοι πτυχίων ανώτατης εκπαίδευσης.

Το Συμπλήρωμα πιστοποιητικού, που περιγράφει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει οι κάτοχοι πιστοποιητικών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την φόρμα μπορείτε να δείτε ακολουθώντας το σύνδεσμο ► https://europass.cedefop.europa.eu/el/about-europass


Συντάκτης του άρθρου: Orven Shabani

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram