Macrorit Disk Scanner - Δωρεάν έλεγχος για κατεστραμμένους τομείς

Δωρεάν έλεγχος για κατεστραμμένους τομείς στον δίσκο του υπολογιστή


Υποπτεύεστε ότι έχετε bad sectors μετά από ξαφνική διακοπή ρεύματος;
Το Macrorit Disk Scanner είναι μια δωρεάν εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για να μας βοηθήσει να ελέγξουμε τον σκληρό μας δίσκο για τυχόν bad sectors (κατεστραμμένους τομείς) και συνεπώς να μας βοηθήσει να αποφύγουμε την καταστροφή και απώλεια του σκληρού μας δίσκου.

Με το Macrorit Disk Scanner μπορούμε να επιλέξουμε τη μονάδα δίσκου που θέλουμε να ελέγξουμε και να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανάλυση και να προσδιοριστεί κατά πόσο υπάρχουν κατεστραμμένοι τομείς ή έχουμε έναν εντελώς υγιή αποθηκευτικό μέσο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή λειτουργεί με πληθώρα εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων δίσκου, όπως USB φλασάκια, SSD και HDD δίσκους, κάρτες SD και Compact Flash κ.α Σε γενικές γραμμές, η διάρκεια της σάρωσης εξαρτάται από το μέγεθος της μονάδας δίσκου, επομένως είναι πιθανότερο να διαγνώσετε μια κάρτα SD πιο γρήγορα από έναν σκληρό δίσκο.

Το πρόγραμμα επίσης, μας δίνει τη δυνατότητα να σαρώσουμε συγκεκριμένες περιοχές από τις μονάδες δίσκων κατά το δοκούν και όχι σε ολόκληρο τον δίσκο, και αυτό σε περίπτωση που έχουμε κάποια ένδειξη για την περιοχή που είναι υπεύθυνη για σφάλματα ή απώλεια δεδομένων.
Φυσικά, το Macrorit Disk Scanner δεν περιλαμβάνει λειτουργία που μας επιτρέπει να διορθώσουμε τους κατεστραμμένους τομείς που πιθανόν εντοπίστηκαν. Η εφαρμογή είναι εξειδικευμένη μόνο στον εντοπισμό των bad sectors και δεν μας βοηθά στην επίλυση τους ή να βρούμε άλλα πιθανά προβλήματα στο σκληρό μας δίσκο.

Το περιβάλλον εργασίας του προγράμματος είναι απλό και εύχρηστο και διατίθεται σε φορητή έκδοση (portable) ώστε να μπορούμε μέσω USB stick να το χρησιμοποιήσουμε οπουδήποτε χωρίς εγκατάσταση.

Έκδοση: 4.3.5
Μέγεθος: 8.4 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: macrorit.com
Πηγή: macrorit.com
Συντάκτης του άρθρου: Orven Shabani


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram