[Δωρεάν Βιβλίο]: «Πολυμέσα» - (του Δρ. Λαζαρίνη Φώτη)

Δωρεάν ebook για τα πολυμέσα


Ένα εκπληκτικό και δωρεάν βιβλίο με θέμα τα «πολυμέσα» σε συγγραφή του Διδάκτωρ πληροφορικής Λαζαρίνη Φώτη και με την  Ακαδημαϊκές Εκδόσεις του Kallipos.gr, είναι διαθέσιμο για φοιτητές και όσους θέλουν να εμβαθύνουν στα πολυμέσα.

Σε εποχές πριν το ίντερνετ, για να αποκτήσεις τέτοια βιβλία ακαδημαϊκού επιπέδου, θα χρειάζονταν να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη. Σήμερα, μπορείς και έχεις όλο τον πλούτο αυτό εντελώς δωρεάν. Αυτό που απομένει λοιπόν, είναι η θέληση για γνώση

Από την εισαγωγή του βιβλίου:

Ζώντας στην εποχή του διαδικτύου, είναι δύσκολο να φανταστούμε μια εφαρμογή που να μην περιέχει συνδυασμό εικόνων, ήχων και βίντεο. Το παρόν βιβλίο εξετάζει, αρχικά, τα θεωρητικά θέματα που σχετίζονται με τα επιμέρους μέσα που συνθέτουν τις εφαρμογές πολυμέσων.  Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα βασικά λογισμικά και το υλικό που απαιτείται για την επεξεργασία του κάθε μέσου.

Στο δεύτερο τμήμα του βιβλίου, μέσα από βήμα-προς-βήμα ασκήσεις, εξηγούνται οι δυνατότητες των σύγχρονων λογισμικών επεξεργασίας εικόνων, διανυσματικών γραφικών,  ήχου, τρισδιάστατων γραφικών, σχεδιοκίνησης (GIF) και βίντεο.

Για ευκολότερη εκμάθηση και κατανόηση των πολυμέσων, το ηλεκτρονικό βιβλίο είναι χωρισμένο σε θεωρητικό και πρακτικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, στα κεφάλια 1, 2 5, 7, 9 και 11 περιέχονται θεωρητικές έννοιες, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια έχουν να κάνουν με το πρακτικό κομμάτι που περιέχουν ερωτήσεις/ασκήσεις με υποδείξεις και επαναλήψεις, βήμα προς βήμα, για τις οποίες υπάρχουν και αντίστοιχα βίντεο.

Παρακάτω, παραθέτουμε συνοπτικά τα κεφάλαια του βιβλίου:

1. Εισαγωγή στα πολυμέσα
2. Θεωρία Ψηφιακής Εικόνας
3. Θεωρία Ψηφιακού Ήχου
4. Θεωρία Ψηφιακών Γραφικών 3D & Σχεδιοκίνησης (GIF)
5. Θεωρία Ψηφιακού Βίντεο
6. Σχεδίαση και Ανάπτυξη Εφαρμογών Πολυμέσων
7. Επεξεργασία ψηφιογραφικών εικόνων με τα εργαλεία Adobe Photoshop & Gimp
8. Επεξεργασία διανυσματικών γραφικών με τα εργαλεία Adobe Illustrator & Inkscape
9. Επεξεργασία ήχου με Autition & Audacity
10. Γραφικά 3D & Σχεδιοκίνηση με 3DS Max & Blender
11. Επεξεργασία βίντεο με Premier & Avidemux
12. Ανάπτυξη πολυμεσικών εφαρμογών με HTML5


Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 38.5 MB
Σελίδες: 311
Συγγραφέας: Δρ. Λαζαρίνης Φώτης
Πηγή: kallipos.gr
Συντάκτης του άρθρου: Orven Shabani


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram