PortScan - Εκπληκτικό εργαλείο για σάρωση δικτύων και ιστοσελίδων

Δωρεάν πρόγραμμα σάρωσης δικτύων


Το PortScan είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να σαρώσουμε και να ελέγξουμε ένα δίκτυο ή μια ιστοσελίδα ώστε να πάρουμε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις συνδεδεμένες συσκευές του δικτύου μας. 
Πρόκειται για μια χρήσιμη εφαρμογή που θα εκτιμήσουν δεόντως αυτοί που ασχολούνται με δίκτυα και ιστοσελίδες. Μέσα από ένα καλαίσθητο περιβάλλον εργασίας και μια όμορφη διάταξη καρτελών του PortScan, μπορούμε να έχουμε άμεσα πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες με λίγα μόνο κλικ.

Στα αποτελέσματα της σάρωσης, η εφαρμογή επιστρέφει τις διαθέσιμες ανοικτές θύρες (open Ports), όπως είναι οι διακομιστές (Servers), καθώς εμφανίζει την διεύθυνση MAC της κάθε συνδεδεμένης συσκευής.
Επιπλέον, μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία με την οποία επιβεβαιώνεται η σύνδεση με έναν απομακρυσμένο υπολογιστή, το γνωστό «Ping», ενώ συμπληρωματικά διαθέτει εργαλείο για «Traceroute», δηλαδή σε συνδυασμό με την εντολή Ping, μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε προβλήματα στη σύνδεσή μας με μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, όπως το να χάνονται πακέτα ή να έχουμε υψηλό latency.

Τέλος, το PortScan διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο ελέγχου ταχύτητας (Speed test) και λειτουργία «WhoIs», που με το τελευταίο μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση στοιχείων domain, να ελέγξουμε τα στοιχεία κατοχύρωσης ενός ονόματος χώρου (.GR, .COM, .EU, .NET κ.ο.κ.) και να εντοπίσουμε σε ποιον ανήκει.

Το PortScan είναι διαθέσιμο για Windows λειτουργικά συστήματα ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας στο μενού του.


Έκδοση: 1.76
Μέγεθος: 398 kb
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: the-sz.com
Πηγή: the-sz.com
Συντάκτης του άρθρου: Orven Shabani


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram