[28/10]: Σαν Σήμερα στον κόσμο των Υπολογιστών και του Διαδικτύου

Σαν Σήμερα την 28η Οκτωβρίου (υπολογιστές και διαδίκτυο)



• Την 28 Οκτωβρίου 1955 γεννιέται ο  Γουίλιαμ Χένρι "Μπιλ" Γκέιτς (William Henry "Bill" Gates), ο πασίγνωστος και δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος, επενδυτής, προγραμματιστής υπολογιστών, και εφευρέτης.




Το 1975, ο Γκέιτς και ο Πολ Άλεν συνίδρυσαν την εταιρεία Microsoft, η οποία εξελίχτηκε στην μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Microsoft, ο Γκέιτς έχει διατελέσει πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής αρχιτέκτονας λογισμικού.
Μέχρι τον Μάιο του 2014 ήταν ο μεγαλύτερος φυσικός μέτοχος της εταιρείας. Ο Γκέιτς συνέγραψε και συμμετείχε στη συγγραφή αρκετών βιβλίων.




• Την 28 Οκτωβρίου 1987, η Amstrad παρουσιάζει στη Μεγάλη Βρετανία ένα από τα πιο ιδιόμορφα φορητά PC και ταυτόχρονα το φθηνότερο φορητό της αγοράς. Πρόκειται για το Amstrad PPC (512 και 640) που θα μπει στην αγορά τον Ιανουάριο του 1988.
Τα δύο μοντέλα PPC-512 και PPC-640 αποτελούν τα πιο φθηνά φορητά PC/XT compatible της παγκόσμιας αγοράς, κοστίζοντας κάτω από 700 δολάρια. Τα κατά τ’ άλλα πανομοιότυπα portable PC διαφέρουν μόνο ως προς την ποσότητα της μνήμης (512ΚΒ και 640ΚΒ αντίστοιχα) και το χρωματισμό του πλαισίου τους.






• Την 28 Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Freedom House, η ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο περιορίστηκε σε όλο τον κόσμο για ένατη συνεχή χρονιά. Αναφέρει μεταξύ άλλων, «την αξιοσημείωτη οπισθοδρόμηση» που καταγράφηκε στη Λιβύη, την Ουκρανία και τη Γαλλία.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram