[30/10]: Σαν Σήμερα στον κόσμο των Υπολογιστών και του Διαδικτύου

Σαν σήμερα στον κόσμο των υπολογιστών και του διαδικτύου


• Την 30 Οκτωβρίου 2006 αρχίζει στην Αθήνα το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου (Internet Governance Forum, IGF) με θέμα «Διακυβέρνηση του Διαδικτύου για την Ανάπτυξη»



Στο Φόρουμ, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις προτεραιότητες της δημόσιας πολιτικής για το Διαδίκτυο, τη διαφάνεια και την ασφάλεια του Διαδικτύου, την ελευθερία της έκφρασης, την προώθηση της πολυγλωσσίας, την πρόσβαση και τη συνδεσιμότητα. Στο Φόρουμ συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 εκπρόσωποι κυβερνήσεων, ακαδημαϊκών φορέων και τεχνολογικών οργανισμών από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.





• Την 30 Οκτωβρίου 2013, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ έχει αποκτήσει πρόσβαση στα κυκλώματα που συνδέουν τα κέντρα δεδομένων της Yahoo και της Google με το Διαδίκτυο, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών, μεταξύ των οποίων και Αμερικανών, αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη έγγραφα που της παρέδωσε ο πρώην αναλυτής της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.




• Την 30 Οκτωβρίου 1987 η NEC κυκλοφόρησε στην ιαπωνική αγορά την παιχνιδομηχανή με την ονομασία PC Engine. Yπήρξε η πιο μικρή παιχνιδομηχανή της εποχής της, με διαστάσεις 14x14x3,8εκ. Ρεκόρ με το οποίο κατέκτησε μία θέση στο Guinness World Records Gamer's Edition 2008.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram