Δωρεάν Εργαλείο Αφαίρεσης Κακόβουλου Λογισμικού των Windows

Δωρεάν πρόγραμμα αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού


Το «Εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού των Windows» ή στα αγγλικά Windows Malicious Software Removal Tool (MSRT), είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τη «Microsoft» στις 13 Ιανουαρίου του 2005. Στόχος του είναι η σάρωση και αφαίρεση κακόβουλων αρχείων, τα οποία απειλούν να διακυβεύσουν την ασφάλεια του υπολογιστή μας.




Συνήθως αυτή η εφαρμογή είναι προεγκατεστημένη στο λειτουργικό σύστημα των Windows, αλλά σε περίπτωση που δεν την έχετε στο PC σας μπορείτε να την κατεβάσετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της «Microsoft».

Για να βρείτε και να εκτελέσετε το «Εργαλείο αφαίρεσης κακόβουλου λογισμικού» πληκτρολογήστε τη φράση «mrt.exe» στο «Παράθυρο Αναζήτησης» ή στη «Γραμμή Εντολών (cmd)» του υπολογιστή.




Εφόσον έχει γίνει η σάρωση από το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα (logs) αποθηκεύονται σε ένα αρχείο καταγραφής ονομαζόμενο:  %windir%\debug\mrt.log 
Προσοχή: Αυτή η εφαρμογή δεν είναι antivirus, αλλά ένα εργαλείο παρόμοιο με το «AdwCleaner».

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μεταφρασμένο στην Ελληνική γλώσσα.

Έκδοση: 5.7.6
Μέγεθος: 36.6 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: Microsoft
Πηγή: Microsoft
Συντάκτης του άρθρου: Εύα Κρεμμύδα


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram