Edge Blocker - Μπλοκάρετε τον Microsoft Edge

Το Edge Blocker είναι ένα δωρεάν φορητό εργαλείο το οποίο σας επιτρέπει να αποτρέψετε το άνοιγμα του Microsoft Edge.
Πριν από 4 χρόνια περίπου, όταν βγήκε στην επιφάνεια ότι η Microsoft θα έβγαζε στην κυκλοφορία ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης, ήμασταν ευχαριστημένοι. Επιτέλους θα υπήρχε κάποιος ανταγωνισμός σε σχέση με το Chrome και τον Firefox και αντικαταστάτης για τον Internet Explorer.

Το Edge Blocker είναι ένα πρόγραμμα που προορίζεται για όσους επιθυμούν να μπλοκάρουν προσωρινά (ή μόνιμα) το Microsoft Edge.
Σημείωση: Προτού προχωρήσετε, συνιστάται να έχετε εγκατεστημένο άλλο πρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας για προφανείς λόγους.




Το Edge Blocker είναι διαθέσιμο για συστήματα 32 bit και 64 bit και το περιβάλλον εργασίας του δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό, καθώς υπάρχουν μόνο δύο μεγάλα κουμπιά: Block και Unblock.
Πατάμε στο κουμπί Block για να απενεργοποιήσουμε τον Edge με ασφάλεια. Θα καταλάβουμε ότι είναι μπλοκαρισμένο όταν το μεγάλο εικονίδιο Edge στην αριστερή πλευρά των κουμπιών γίνεται γκρι. Για να το ξεμπλοκάρουμε, πατάμε στο κουμπί Unblock και το χρώμα του εικονιδίου θα επιστρέψει στο κανονικό. Η εφαρμογή πλέον μπορεί να κλείσει, δηλαδή δεν χρειάζεται να εκτελείται στο παρασκήνιο για να λειτουργήσει.

Υπάρχουν ακόμα δύο επιλογές στο περιβάλλον του προγράμματος. Με ένα πάτημα στο «default browser» (προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης), ανοίγουμε τις ρυθμίσεις των Windows 10 και στην περιοχή όπου μπορούμε να επιλέξουμε ένα άλλο browser και να τον ορίσουμε ως προεπιλεγμένο.




Η δεύτερη επιλογή, η οποία είναι η  «I.E Shortcut» (Συντόμευση IE), προσθέτει μια συντόμευση του Internet Explorer στην επιφάνεια εργασίας σας. Δεν ξέρω πραγματικά γιατί να υπάρχει.

Σημείωση: Αν ο λογαριασμός χρήστη των Windows έχει δικαιώματα διαχειριστή, ο περιορισμός λαμβάνει χώρα σε επίπεδο συστήματος, που σημαίνει ότι επηρεάζονται όλοι οι χρήστες.
Από την άλλη, οι τυπικοί λογαριασμοί χρηστών μπορούν μόνο να μπλοκάρουν τoν Edge σε δικό τους λογαριασμό.

Έκδοση: 1.5
Μέγεθος: ~ 1.0 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows 10
Κατασκευαστής: sordum.org
Πηγή: sordum.org
Συντάκτης του άρθρου: Βασίλης Σερεμέτης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram