Νessus - Ανακάλυψε κενά ασφαλείας

Δωρεάν πρόγραμμα για να ανακαλύψεις κενά ασφαλείας

Το έργο Nessus ξεκίνησε από το Renaud Deraison το 1998 για να παρέχει στην κοινότητα του Διαδικτύου έναν δωρεάν απομακρυσμένο σαρωτή ασφαλείας. Οι σαρώσεις Nessus καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών συστημάτων, των συσκευών δικτύου, των hypervisors, βάσεων δεδομένων, διακομιστών web κτλ.

Τα αποτελέσματα της ανίχνευσης μπορούν να παρουσιαστούν σε διάφορες μορφές όπως απλό κείμενο, XML, HTML και LaTeX. Τα αποτελέσματα μπορούν επίσης να αποθηκευτούν σε μια γνωσιακή βάση για τον εντοπισμό σφαλμάτων. Στο UNIX, η σάρωση μπορεί να αυτοματοποιηθεί μέσω της χρήσης ενός προγράμματος-πελάτη γραμμής εντολών. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά εμπορικά, δωρεάν και εργαλεία ανοικτού κώδικα τόσο για τα UNIX όσο και για τα Windows για τη διαχείριση μεμονωμένων ή κατανεμημένων σαρωτών Nessus.

Το Nessus παρέχει επιπλέον λειτουργίες πέρα ​​από τις δοκιμές για γνωστά ευπάθειες δικτύου. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα διαπιστευτήρια των Windows για να εξετάσει τα επίπεδα των επιδιορθώσεων σε υπολογιστές που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Windows. Το Nessus μπορεί επίσης να υποστηρίξει τους ελέγχους SCADA και τη συμμόρφωση με PCI.  Το Nessus είναι διαθέσιμο για Linux, Windows και Mac OS X.

Έκδοση: 8.8.0
Μέγεθος: ~ 100 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All / Linux / Mac OS
Κατασκευαστής: Tenable Network Security
Πηγή: tenable.com
Συντάκτης του άρθρου: Αναστάσης Βασιλειάδης (Σημαντικό: Ο Αναστάσης ανεβάζει αφιλοκερδώς τα άρθρα, γι' αυτό όσοι επιθυμείτε να τον κεράσετε ένα καφέ, κάντε μια δωρεά μέσω PayPal)


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram