[11/11]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου


11 Νοεμβρίου 1973

Είναι η ημερομηνία που τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά ένα δίκτυο Ethernet από τους εφευρέτες Robert Metcalfe και David Boggs. Αρχικά, το Ethernet, ξεκίνησε ως ερευνητικό project από την εταιρία Xerox, και πλέον έχει εξελιχθεί σε de facto πρότυπο για την επιχειρηματική και οικιακή δικτύωση. Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε το πρωτότυπο σχέδιο που έφτιαξε ο Robert Metcalfe για λογαριασμό της Xerox.

11 Νοεμβρίου 2010
Το YouTube ανακοινώνει ότι περίπου 35 ώρες βίντεο φορτώνονται κάθε λεπτό στην ιστοσελίδα του, δύο φορές περισσότερο απ’ ότι πριν από δύο χρόνια (το 2008). Αν τρία από τα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα πρόβαλαν προγράμματα 24 ώρες την ημέρα για 60 χρόνια, δεν θα είχαν μεταδώσει όσα βίντεο φορτώνονται στο YouTube σε 30 ημέρες, υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι και με αυτό το παράδειγμα δείχνουν τη δυναμική του διαδικτυακού Κολοσσού που ονομάζεται Youtube.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram