[14/11]: Σαν σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου



Την 14 Νοεμβρίου του 2000 οι Ισραηλινοί Ντοβ Μοράν, Αμίρ Μπαν και Όρον Ογκντάν αποκτούν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το στικάκι (μνήμη USB).
Κάπου το 2015, ο Ντοβ Μοράν σε συνέντευξή του στην Ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, ανέφερε ότι «Δεν υπάρχει πια χώρος για το USB stick, καθώς πρόκειται για μια τεχνολογία παρωχημένη. Η υψηλή τεχνολογία, όμως, το έχει αυτό. Εισάγεις ένα νέο προϊόν στην αγορά γνωρίζοντας ότι λίγα χρόνια αργότερα θα αντικατασταθεί».



Βέβαια, εδώ που τα λέμε, το στικάκι δεν βλέπω να φεύγει από την Ελλάδα τόσο εύκολα, ειδικά σε κάτι υπηρεσίες που ακόμα δεν έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ για να μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα σε Cloud και να τα μοιράζονται. Οπότε σε κάτι στρατούς και γενικότερα σε δημόσιες υπηρεσίες που η τεχνολογία πάει πιο αργά και από χελώνα, υποψιάζομαι ότι για μια δεκαετία τουλάχιστον τα στικάκια να έχουν τον πρώτο λόγο. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram