Τηλεκπαίδευση (ξανά): Αυτή τη φορά κάντε το σωστά

Σωστή τηλεκπαίδευση

Αν έχετε παιδιά που χρησιμοποιούν τον ίδιο υπολογιστή, δημιουργήστε ξεχωριστά windows accounts για το καθένα. Αν όχι, δημιουργήστε ξεχωριστά windows accounts για κάθε παιδί σε κάθε υπολογιστη που χρησιμοποιεί. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε Microsoft Account (ήτοι, email) για το καθένα, να σετάρετε το family και να στήσετε to Skype (όπου χρειάζεται) "δεμένο" με το Microsoft Account του κάθε παιδιου.

Επίσης καλό θα ήταν να τους φτιάξετε accounts για Webex και Zoom. Φτιάξτε τους ΚΑΙ gmail accounts για να έχετε έλεγχο στον Chrome (αν χρησιμοποιούν) και ενεργοποιήστε σε όλα τα parental controls ή βάλτε κάποιο επιπρόσθετο software όπως το Qustodio. Οπωσδήποτε χρησιμοποιήστε κάποιο antivirus ή ενεργοποιήστε το Windows Defender. Εγκαταστήστε για το κάθε παιδί ένα software διαχείρισης passwords (π.χ. LastPass) ή εγκαταστήστε το τουλάχιστον για εσάς για να διαχειρίζεστε τους κωδικούς τους (και ΠΕΡΑΣΤΕ τους κωδικούς τους εκεί).

Και μην αρχίσετε τα «δεν ξέρω εγώ από αυτά», «να, μου το δώσανε έτοιμο», «θα φωνάξω τον ξάδερφο που ξέρει». Μάθετέ τα, όσο είναι καιρός. Θα ταλαιπωρηθείτε, ναι, αλλά αξίζει τον κόπο.

Πηγή: facebook.com/antitechnophobics
Συντάκτης του άρθρου: Antitechnophobics

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram