[04/11]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

04 Νοεμβρίου: Σαν Σήμερα στην Τεχνολογία

• Την 04 Νοεμβρίου του 1933 γεννιέται ο «πατέρας» της οπτικής ίνας, Sir Charles Kuen KaoΉταν ηλεκτρολόγος μηχανικός και φυσικός που πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη και χρήση των οπτικών ινών στις τηλεπικοινωνίες. Στη δεκαετία του 1960, ο Kao δημιούργησε διάφορες μεθόδους για να συνδυάσει ίνες γυαλιού με λέιζερ προκειμένου να μεταδώσει ψηφιακά δεδομένα.


Την 04 Νοεμβρίου του 1933 γεννιέται ο «πατέρας» της οπτικής ίνας, Sir Charles Kuen Kao.


To 1966, o Kao και ο συνεργάτης του George Hockham δημοσίευσαν μία πρωτοποριακή μελέτη, που υποστήριζε ότι οι ίνες που κατασκευάζονται με καθαρό γυαλί θα μπορούσαν να μεταφέρουν πληροφορίες σε μεγάλες αποστάσεις χρησιμοποιώντας λέιζερ. Ο Kao ηγήθηκε της ανάπτυξης αυτής της επαναστατικής τεχνολογίας και το 1977, το πρώτο τηλεφωνικό δίκτυο μετέφερε σήματα μέσω οπτικών ινών.

• Την 04 Νοεμβρίου του 1952 γίνονται οι Αμερικάνικες εκλογές και ένας υπολογιστής «βρίσκει» τον νικητή των εκλογών! O τηλεοπτικός σταθμός CBS News χρησιμοποίησε τον υπολογιστή Univac για να προβλέψει το αποτέλεσμα των εκλογών. Το CBS δανείστηκε έναν υπολογιστή Univac για να κάνει μια επιστημονική πρόβλεψη για τις προεδρικές εκλογές του 1952, μία μάχη μεταξύ του Dwight Eisenhower και του Adlai Stevenson. 

ην 04 Νοεμβρίου του 1952 γίνονται οι Αμερικάνικες εκλογές και ένας υπολογιστής «βρίσκει» τον νικητή των εκλογών


Η ανάλυση του υπολογιστή έδειξε εύκολη νίκη του Eisenhower, αλλά οι δημοσιογράφοι Walter Cronkite και Charles Collingwood ανησυχούσαν για την εγκυρότητα του μηχανήματος, καθώς οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν μια μεγάλη νίκη για τον Stevenson. Ανέβαλλαν την ανακοίνωση της πρόβλεψης του UNIVAC μέχρι να καταστεί σαφές ότι ο Eisenhower θα κέρδιζε πράγματι.


Πηγή κειμένου: Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram