[How to]: Φραγή 5ψήφιων αριθμών υψηλής χρέωσης

μπλοκάρουμε 5ψήφιους αριθμούς

Το τελευταίο καιρό ακούμε συνέχεια για ανθρώπους που έπεσαν και συνεχίζουν να πέφτουν θύματα από εταιρίες που χρεώνουν μεγάλα ποσά σε SMS και κλήσεις χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεση οι ίδιοι. Βέβαια, μπορεί να έχουν δώσει συγκατάθεση μέσω παραπλανητικών διαφημίσεων χωρίς να το καταλάβουν. Εν πάση περιπτώσει, για να μην μπλέξεις με όλα αυτά, υπάρχει τρόπος να ενεργοποιήσεις την φραγή 5ψήφιων αριθμών υψηλής χρέωσης καλώντας απευθείας τον τηλεφωνικό σου πάροχο.
 
Συγκεντρώσαμε τους αριθμούς από τους τρεις κύριους Ελληνικούς παρόχους όπως: Cosmote, Vodafone και Nova (πρώην Wind):

  • Για Cosmote καλέστε στο 13888
  • Για Vodafone καλέστε στο 13830
  • Για Nova καλέστε στο 13800

Αφού καλέσεις τον πάροχο που ανήκεις, αναφέρεις στον υπάλληλο: «Θέλω να ενεργοποιήσετε τη φραγή πενταψήφιων αριθμών υψηλής χρέωσης». Ο υπάλληλος, είναι υποχρεωμένος να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Αν τώρα έχεις ήδη πέσει θύματα των εταιριών, για να βρεις τα στοιχεία τους, μπορείς να επισκεφτείς το site της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων) και να τοποθετήσεις στο πλαίσιο της web εφαρμογής το νούμερο της  ύποπτης εταιρίας.
 
Λύσεις μέσω δωρεάν εφαρμογών
 
Επίσης, σε παλιότερα άρθρα, παρουσιάσαμε τρεις διαφορετικές δωρεάν εφαρμογές που μπορούν να μπλοκάρουν αριθμούς τηλεφώνων από ενοχλητικές υπηρεσίες και άλλα παρόμοια. Ρίξε μια ματιά:

  • Call Blocker - Μπλοκάρετε ανεπιθύμητες κλήσεις και SMS 
  • Truecaller - Δες ποιος σου τηλεφωνεί χωρίς να τον γνωρίζεις 
  • Ban-BaNk - Η εφαρμογή για android που μπλοκάρει τις κλήσεις των εισπρακτικών εταιριών 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal