«Οι μνηστήρες της Δανάης» - Δωρεάν βιβλίο (έμμετρη θεατρική κωμωδία)

«Οι μνηστήρες της Δανάης» Δωρεάν βιβλίο από την Μαρία Σύρρου


Από το εισαγωγικό σημείωμα της συγγραφέως: 

Το έργο είναι βασισμένο στους ελάχιστους στίχους που έχουν διασωθεί από το σατυρικό δράμα του Αισχύλου «Δικτυουλκοί», καθώς και σε μύθους σχετικούς με τα δρώντα πρόσωπα. Στους Μνηστήρες της Δανάης έχουν περιληφθεί όλοι οι σωζόμενοι στίχοι των Δικτυουλκών· αποδίδονται μεταγραμμένοι στα νέα ελληνικά. Πρόκειται για εργασία που εκπόνησα στο πλαίσιο του μαθήματος «Προετοιμασία παράστασης», σε συνδιδασκαλία του σκηνοθέτη Σταύρου Ντουφεξή και του γλύπτη-προσωποποιού Μάνου Ποντικάκη, κατά τη διάρκεια της τριετούς θεατρικής σπουδής μου στο Κέντρο Έρευνας και Πρακτικών Εφαρμογών του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος ΔΕΣΜΟΙ (1991-1993), την οποία επεξεργάστηκα εξ αρχής, με την ευκαιρία της παρούσας έκδοσης. Η πρώτη γραφή των Μνηστήρων της Δανάης δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του λογοτεχνικού περιοδικού Μανδραγόρας (10/09/2015).

Λίγα λόγια για την Συγγραφέα Μαρία Σύρρου:

Η Μαρία Σύρρου γεννήθηκε στο Βόλο, το 1966. Σπούδασε δημοσιογραφία και θέατρο στην Αθήνα, όπου εργάστηκε, από το 1988 έως το 2008, ως συντάκτρια / επιμελήτρια ύλης σε γνωστά ραδιόφωνα, περιοδικά και εφημερίδες.
Η πρώτη της επαφή με το θέατρο ήταν το 1994 στην παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία του Σταύρου Ντουφεξή στα Επιδαύρια.

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Επιλήσμονες» και «Λογότυπα» , καθώς και την έμμετρη θεατρική κωμωδία «Οι μνηστήρες της Δανάης» που εκδόθηκε μόλις τον Νοέμβριο του 2019 σε ψηφιακή έκδοση, και έχουμε τη χαρά να την κατεβάσουμε εντελώς δωρεάν από το φίλιο site ebooks4greeks.
Ποιήματα και μικροδιηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα καθώς και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά.


Είδος αρχείου: PDF
Μέγεθος: 1.0 MB
Σελίδες: 31
Συγγραφέας: Μαρία Σύρρου
Πηγή: ebooks4greeks.gr
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram