Πως να πληρώσεις τα Τέλη Κυκλοφορίας εύκολα και Online

Πληρωμή Τέλη Κυκλοφορίας


Στις μέρες μας πολλοί συνάνθρωποί μας στήνονται στις ουρές για να πληρώσουν λογαριασμούς. Για αρκετούς ακούγεται αστείο μιας και οι Online συναλλαγές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Για πάρα πολλούς όμως δεν είναι αυτονόητο και θέλουν κάποια βοήθεια. Αυτές τις ημέρες, διεκπεραιώνονται οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας και στην Ελλάδα -ως είθισται- περιμένουμε την τελευταία στιγμή για να το πράξουμε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές σε τράπεζες.

Σήμερα, θα σας δείξω πως μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας online με τη χρήση e-banking της Eurobank. Φρονώ, ότι πάνω-κάτω, παρόμοια διαδικασία γίνεται και με τις άλλες τράπεζες στην Ελλάδα. Οπότε, όσοι δεν έχετε λογαριασμό στη Eurobank, δείτε πως το κάνουμε και μπείτε στη δική σας τράπεζα να ψάξετε για την αντίστοιχη διαδικασία.

Πάμε να δούμε τα βήματα με Screenshots που πήρα από το δικό μου e-banking της Eurobank:
Αρχικά, μπαίνουμε στην τράπεζά μας και κάνουμε σύνδεση με τα στοιχεία του λογαριασμού μας. Στη μέση περίπου της σελίδας και αριστερά, βλέπουμε και πατάμε το κόκκινο κουμπί που γράφει «ΝΕΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ».

Στο επόμενο παράθυρο που θα ανοίξει, βλέπουμε ένα στρόγγυλο εικονίδιο στα δεξιά που γράφει «Κατηγορίες συναλλαγών». Το πατάμε για να προχωρήσουμε στην επόμενο βήμα.
Εδώ, βλέπουμε διάφορες κατηγορίες πληρωμών. Επιλέγουμε τις «Πληρωμές οργανισμών»

Στο επόμενο παράθυρο, βρισκόμαστε ήδη στις «πληρωμές οργανισμών» και επιλέγουμε το «Δημόσιο»

Στο επόμενο βήμα βρισκόμαστε στο μενού των πληρωμών δημοσίου και ψάχνοντας λίγο βλέπουμε το κουμπί «Τέλη Κυκλοφορίας». Το επιλέγουμε και στα δεξιά βλέπουμε ένα μπλε κουμπί με όνομα «Συναλλαγή». Το επιλέγουμε κι' αυτό.

Πλέον, βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας, αρκεί να συμπληρώσουμε τα στοιχεία που ζητάει η φόρμα πληρωμής. Λίγο προσοχή στα στοιχεία στο τέλος της φόρμας όπου ζητείται να πληκτρολογήσουμε τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Αν δεν έχετε εκτυπώσει ακόμα το έντυπο με τα τέλη, μπορείτε να το κάνετε άμεσα κάνοντας κλικ εδώ και ακολουθώντας τις οδηγίες του άρθρου. Στο παρακάτω Screenshot, βλέπουμε το δικό μου έντυπο που σας δείχνω με πράσινο βελάκι πού αναγράφεται ο κωδικός πληρωμής.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να προλάβετε να πληρώσετε εκπρόθεσμα τα Τέλη κυκλοφορίας. Ευχαριστώ για την υπομονή σας.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram