Πως να πληρώσεις τα Τέλη Κυκλοφορίας εύκολα και Online

Πληρωμή Τέλη Κυκλοφορίας


Στις μέρες μας πολλοί συνάνθρωποί μας στήνονται στις ουρές για να πληρώσουν λογαριασμούς. Για αρκετούς ακούγεται αστείο μιας και οι Online συναλλαγές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Για πάρα πολλούς όμως δεν είναι αυτονόητο και θέλουν κάποια βοήθεια. Αυτές τις ημέρες, διεκπεραιώνονται οι πληρωμές των τελών κυκλοφορίας και στην Ελλάδα -ως είθισται- περιμένουμε την τελευταία στιγμή για να το πράξουμε, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλες ουρές σε τράπεζες.

Σήμερα, θα σου δείξω πως μπορείς να πληρώσεις τα τέλη κυκλοφορίας online με τη χρήση e-banking της Eurobank. Φρονώ, ότι πάνω-κάτω, παρόμοια διαδικασία γίνεται και με τις άλλες τράπεζες στην Ελλάδα. Οπότε, αν δεν έχεις λογαριασμό στη Eurobank, δες πως το κάνουμε και μπες στη δική σου τράπεζα να ψάξεις για την αντίστοιχη διαδικασία.

Πάμε να δούμε τα βήματα με Screenshots που πήρα από το δικό μου e-banking της Eurobank



Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας Online



Αρχικά, μπαίνουμε στην τράπεζά μας και κάνουμε σύνδεση με τα στοιχεία του λογαριασμού μας. Στη μέση περίπου της σελίδας και αριστερά, βλέπουμε και πατάμε το κόκκινο κουμπί που γράφει «ΝΕΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ».



Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας Online


Στο επόμενο παράθυρο που θα ανοίξει, βλέπουμε ένα στρόγγυλο εικονίδιο στα δεξιά που γράφει «Κατηγορίες συναλλαγών». Το πατάμε για να προχωρήσουμε στην επόμενο βήμα.



Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας Online


Εδώ, βλέπουμε διάφορες κατηγορίες πληρωμών. Επιλέγουμε τις «Πληρωμές οργανισμών»


Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας Online



Στο επόμενο παράθυρο, βρισκόμαστε ήδη στις «πληρωμές οργανισμών» και επιλέγουμε το «Δημόσιο»



Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας Online


Στο επόμενο βήμα βρισκόμαστε στο μενού των πληρωμών δημοσίου και ψάχνοντας λίγο βλέπουμε το κουμπί «Τέλη Κυκλοφορίας». Το επιλέγουμε και στα δεξιά βλέπουμε ένα μπλε κουμπί με όνομα «Συναλλαγή». Το επιλέγουμε κι' αυτό.


Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας Online




Πλέον, βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της πληρωμής των Τελών Κυκλοφορίας, αρκεί να συμπληρώσουμε τα στοιχεία που ζητάει η φόρμα πληρωμής. Λίγο προσοχή στα στοιχεία στο τέλος της φόρμας όπου ζητείται να πληκτρολογήσουμε τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Αν δεν έχεις εκτυπώσει ακόμα το έντυπο με τα τέλη, μπορείς να το κάνεις άμεσα κάνοντας κλικ εδώ και ακολουθώντας τις οδηγίες του άρθρου. Στο παρακάτω Screenshot, βλέπουμε το δικό μου έντυπο που σας δείχνω με πράσινο βελάκι πού αναγράφεται ο κωδικός πληρωμής.





Ελπίζω να έγινα κατανοητός και να προλάβεις να πληρώσεις εκπρόθεσμα τα Τέλη κυκλοφορίας. Ευχαριστώ για την υπομονή σου.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal