Πρόγνωση του καιρού μέσω της εφαρμογής «Windows PowerShell» (Vol 2)

Πρόγνωση καιρού με εντολές στο PowerShell των Windows


Το «PowerShell» είναι ένα προεγκατεστημένο εργαλείο της Microsoft που δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές συστημάτων να ελέγξουν κάθε πτυχή του λειτουργικού μέσω εντολών και scripts. Παράλληλα, μία από τις σημαντικότερες εντολές που θα δούμε σήμερα είναι το «cURL» .
Το «cURL» θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά δεδομένων από το διαδίκτυο στον υπολογιστή δια της εισαγωγής του συνδέσμου «wttr.in» στην κονσόλα του «Windows PowerShell». Στόχος μας θα είναι η πρόγνωση καιρού.
Αρχικά στην «Αναζήτηση των Windows» βρίσκουμε και ανοίγουμε την εφαρμογή «PowerShell», όπως στην εικόνα.Κάνουμε «Αντιγραφή/Επικόλληση» στην κονσόλα του προγράμματος τις εντολές που θα δούμε παρακάτω. Να έχετε υπόψη σας ότι εφόσον έχετε κάνει «Επικόλληση» για να εκτελεσθεί μία εντολή θα πρέπει να πατήσετε «Enter». Οι εντολές που θα δώσουμε είναι οι εξής:

1. Γενική πρόβλεψη καιρού:

(curl http://wttr.in/?Q0"&"lang=el -UserAgent "curl" ).Content 

2. Πρόγνωση καιρικών συνθηκών συγκεκριμένης τοποθεσίας:

(curl http://wttr.in/Πόλη.Χώρα?lang=el -UserAgent "curl" ).Content 

Τις λέξεις «Πόλη» και «Χώρα» τις αντικαθιστούμε με την τοποθεσία που επιθυμούμε. Για παράδειγμα:

 (curl http://wttr.in/Athens.Greece?lang=el -UserAgent "curl" ).Content 

ή 

(curl http://wttr.in/Athina.Ellada?lang=el -UserAgent "curl" ).Content 

ή 

(curl http://wttr.in/Αθήνα.Ελλάδα?lang=el -UserAgent "curl" ).Content 
3. Πρόγνωση καιρού άλλης χώρας:

(curl http://wttr.in/"Italy"?lang=el -UserAgent "curl" ).Content 

Την λέξη «Italy» μπορούμε να την αλλάξουμε με το όνομα της χώρας που μας ενδιαφέρει.


Εκτός από την πρόβλεψη καιρού το «wttr.in» έχει και άλλες δυνατότητες, όπως η εμφάνιση της «Φάσης της Σελήνης» για μια συγκεκριμένη ημέρα οποιουδήποτε έτους:

(curl wttr.in/Moon@2019-11-20?lang=el -UserAgent "curl" ).Content 

Το «2019-11-20» στην παραπάνω εντολή το αντικαθιστούμε με την επιθυμητή ημερομηνία.Για περισσότερες οδηγίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα «wttr.in».

Δείτε ένα βίντεο που ετοιμάσαμε:Προσοχή: Αυτό το κόλπο λειτουργεί μόνο όταν ήσαστε συνδεδεμένοι στο ίντερνετ και επίσης για  να έχετε σωστά αποτελέσματα για κάποιες εντολές της ιστοσελίδας «wttr.in» θα πρέπει να έχετε απενεργοποιημένο το «VPN». Παράλληλα όταν το πληκτρολόγιο είναι στα ελληνικά το πλήκτρο «Shift» του υπολογιστή είναι ανένεργο για την εφαρμογή «Windows PowerShell».


Συντάκτης του άρθρου: Εύα Κρεμμύδα

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram