Πως η Google σου δείχνει την κίνηση στους δρόμους

Google και μποτιλιάρισμα στους δρόμους
Όταν οδηγούμε και έχουμε ενεργοποιημένο το GPS στο κινητό μας, κάνουμε καλό στους υπόλοιπους ανθρώπους που οδηγούν εκείνη τη στιγμή. Έχεις αναρωτηθεί πώς η Google συλλέγει πληροφορίες για να μας δώσει ακριβή δεδομένα κίνησης στους δρόμους; Αν το πρόσεξες, μέσω των Google Maps, υπάρχει η δυνατότητα μέσα από διαφορετικά χρώματα να σου εμφανίσει πόσο έντονη είναι η κίνηση στους δρόμους που κυκλοφορείς. Για παράδειγμα, όταν βλέπεις το κόκκινο, η κυκλοφορία είναι αργή ενώ με το πράσινο είναι γρήγορη. Αν το κατάλαβες, το κινητό σου, δεν είναι ένα απλό smartphone που μπαίνει στο ίντερνετ. Με τόσους πολλούς αισθητήρες και εργαλεία που διαθέτει, είναι ένας υπέρ-εξοπλισμένος σταθμός μετρήσεων!




Όπως αναφέραμε στην αρχή, εφόσον έχεις ενεργοποιημένο το GPS, η Google συλλέγει πληροφορίες για την ταχύτητα και το σημείο που βρίσκεσαι με το αυτοκίνητό σου. Αν συλλέξει πολλές ίδιες πληροφορίες από αρκετά αυτοκίνητα στον δρόμο που βρίσκεσαι, τότε ο αλγόριθμος της Google καταλαβαίνει ότι υπάρχει καθυστέρηση στον δρόμο και στο εμφανίζει στους χάρτες με το χρώμα κόκκινο.

Όλη αυτή η διαδικασία, δηλαδή του να συλλέγει μια εταιρία δεδομένα από τους χρήστες της, λέγεται Crowdsourcing και αποσκοπεί στο γενικότερο καλό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το καλό είναι ότι ενημερώνεται δωρεάν ο κόσμος που υπάρχει μποτιλιάρισμα.

Το Ελληνικό κανάλι στο Youtube, «Tech to me About it», δημιούργησε ένα επεξηγηματικό βίντεο που σου δείχνει τη διαδικασία αυτή και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Απόλαυσέ το:



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram