[How to]: Διαβάζουμε PDF έγγραφα χωρίς να έχουμε εγκαταστήσει PDF Reader

Ανάγνωση PDF χωρίς PDF Reader


Κάποιοι σοφοί λένε «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις», και γιατί να την αλλάξεις αφού σου κάνει τη δουλειά που θέλεις. Όπως ακριβώς με προηγούμενο άρθρο που αναφερθήκαμε σε ταινίες που μπορούμε να παίξουμε χωρίς να έχουμε εγκατεστημένο player, έτσι ακριβώς και με τα PDF έγγραφα. Δεν χρειάζεται να έχουμε εγκατεστημένο κάποιον PDF Reader στον υπολογιστή μας για να τα διαβάσουμε. Απλά και λιτά, χρησιμοποιούμε και εδώ τον browser για να διαβάσουμε τα PDF μας. Κάνουμε δεξί κλικ στο PDF αρχείο --> «άνοιγμα με...» και επιλέγουμε τον browser (mozilla, Edge, Chrome κτλ).

Πολλοί browsers, εκτός της κλασικής προβολής των PDF, μας παρέχουν διάφορα εργαλεία όπως μαρκάρισμα και χρωματισμό κειμένου στα PDF, δημιουργία σημειώσεων κτλ. Με λίγα λόγια, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από προγράμματα ανάγνωσης PDF εγγράφων. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram