[11/01]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν σήμερα στη Τεχνολογία


• Την 11 Ιανουαρίου του 1934 γεννήθηκε ο Antony Richard (Charles Antony Richard Hoare), πρωτοπόρος στον προγραμματισμό με πολλά βραβεία στο ενεργητικό του. Ένα από τα διάσημα quotes του Antony είναι: «Η πραγματική αξία των δοκιμών δεν είναι ότι εντοπίζουν σφάλματα στον κώδικα αλλά ανιχνεύουν ανεπάρκειες στις μεθόδους, τη συγκέντρωση και τις δεξιότητες εκείνων που σχεδιάζουν και παράγουν τον κώδικα».




• Την 11 Ιανουαρίου του 2005, η Apple εισάγει το iPod Shuffle, το πρώτο iPod που χρησιμοποιεί τη μνήμη flash για αποθηκευτικό χώρο και πρόκειται για το μικρότερο iPod που έχει γίνει μέχρι τότε. Το μικρό μέγεθος σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος έφεραν στην Apple 10 εκατομμύρια πωλήσεις iPod Shuffles μέχρι το Σεπτέμβριο του 2006.




• Την 11 Ιανουαρίου του 2013, ο Άαρον Σουόρτς βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι  του στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης σε ηλικία 26 ετών.
Ο Άαρον Σουόρτς ήταν Αμερικανός προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, συγγραφέας, αρχειοθέτης, πολιτικός διοργανωτής, και ακτιβιστής στο Διαδίκτυο. Βασική πυξίδα της σύντομης ζωής του ήταν ο αγώνας για την δημοσιοποίηση της γνώσης σε όλους μέσω του διαδικτύου.



Το 2014 κυκλοφόρησε ελεύθερα η ταινία του Brian Knappenberger «The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz», ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση του 'Ααρον Σουόρτς το οποίο υποτιτλίστικε στα ελληνικά.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram