[12/01]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν Σήμερα στη Τεχνολογία



• Την 12 Ιανουαρίου του 1964, γεννιέται ο Τζέφρι Μπέζος, Αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής του διαδικτυακού βιβλιοπωλείου Amazon.com.



• Την 12 Ιανουαρίου του 2001, πεθαίνει ο Γουίλιαμ Χιούλετ, Αμερικανός επιχειρηματίας, συνιδρυτής του ομίλου της εταιρίας πληροφορικής «Hewlett Packard».



• Την 12 Ιανουαρίου του 2012, ξεκίνησε διεθνώς η καταχώρηση σχεδόν οποιασδήποτε λέξης ως κατάληξης στις διευθύνσεις του διαδικτύου, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη επανάσταση στο Ίντερνετ από τη δημιουργία του στη δεκαετία του 80. Τη νέα δυνατότητα αναμένεται να εκμεταλλευθούν δεόντως οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, δημιουργώντας διευθύνσεις του τύπου .pepsi, .ford, .bank, .sport ή .music, οι οποίες θα έλθουν να συμπληρώσουν τις οικείες καταλήξεις .org, .com και άλλες.



• Την 12 Ιανουαρίου του 2012, η Κύπρος καθίσταται κέντρο έρευνας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μετά την απόκτηση του Υπερυπολογιστή Cy-Tera του Τεχνολογικού Ερευνητικού Κέντρου Υπολογισμικής Επιστήμης του Ινστιτούτου Κύπρου.




Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram