Αναβάθμιση σε Windows 10 εντελώς δωρεάν

Δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10

Αν έχεις υπολογιστή με Windows 7 ή 8.1 και θέλεις να περάσεις τα Windows 10 εντελώς δωρεάν ή απλά αν θέλεις να εγκαταστήσεις τα Windows σε έναν άλλον υπολογιστή, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η ίδια η Microsoft σου δίνει τη λύση με το εργαλείο «Μedia Creation Tool» που είναι διαθέσιμο από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας.

Εδώ θα με ρωτήσεις, «καλά, δεν θα μου ζητηθεί κλειδί ενεργοποίησης;». Η απάντηση είναι απλή. Κάναμε κανονική εγκατάσταση χωρίς να μας ζητήσει τίποτα. Μάλλον η Microsoft δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό και έχει αφήσει ανοικτή τη δωρεάν αναβάθμιση των Windows 10 ακόμα και τώρα, μετά από 4.5 χρόνια που ξεκίνησε το συγκεκριμένο λειτουργικό και ίσχυε η δωρεάν αναβάθμιση από Windows 7 ή 8.1. Δεν μας χαλάει καθόλου φυσικά!

Αρχικά, πηγαίνουμε στη σελίδα της Microsoft για να κατεβάσουμε το «Media Creation Tool». Πατάμε επάνω στο μπλε κουμπί που γράφει «Άμεση λήψη εργαλείου».  Στη συνέχεια το τρέχουμε στον υπολογιστή μας, και ακολουθούμε τον οδηγό όπως παρακάτω:

Αναβάθμιση από Windows 7

Το πρώτο παράθυρο που θα ανοίξει θα συναντήσουμε δύο επιλογές. Η πρώτη είναι η επιλογή της άμεσης αναβάθμισης του υπολογιστή μας που πιθανόν τρέχει Windows 7 ή 8.1. Αν αυτό είναι που θέλουμε, τότε το επιλέγουμε και πατάμε επόμενο. Η συνέχεια, είναι απλή. Περιμένουμε να γίνει όλη η διαδικασία αυτόματα και εμείς απλά πατάμε επόμενο όποτε μας ζητηθεί.



Η διαδικασία θα είναι λιγάκι χρονοβόρα ανάλογα τον υπολογιστή αλλά και την ταχύτητα του Internet που διαθέτουμε. Αυτό ήταν, χωρίς να μας ζητήσει κάποιο κλειδί ενεργοποίησης, θα έχουμε αναβαθμίσει τα Windows 10 στον υπολογιστή μας.

Εγκατάσταση Windows 10 σε άλλον υπολογιστή

• Η δεύτερη επιλογή είναι αυτή της «Δημιουργίας μέσων εγκατάστασης (μονάδα Flash USB, DVD ή αρχείο ISO)». Στην ουσία, εδώ μας λέει πως για να εγκαταστήσουμε τα Windows 10 σε άλλον υπολογιστή και όχι σε αυτόν που χρησιμοποιούμε τώρα, πρέπει να τοποθετήσουμε τα Windows 10 σε ένα από τα προαναφερθέντα μέσα.  Εμείς, θα επιλέξουμε να τα βάλουμε σε ένα USB Flash. Υπόψιν, πως ο χώρος αποθήκευσης στο φλασάκι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 GB. Πατάμε επόμενο...




• Στο επόμενο παράθυρο, μας ρωτάει σε τι γλώσσα και αρχιτεκτονική θέλουμε τα Windows 10. Αν έχεις πάνω από 4 GB RAM, σου προτείνω να επιλέξεις τα 64 bit. Πατάμε επόμενο...



• Στη συνέχεια, καλούμαστε να επιλέξουμε το μέσο που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Επιλέγουμε το USB Flash και πατάμε επόμενο. Αμέσως μετά, βλέπουμε το USB φλασάκι που έχουμε ήδη βάλει στον υπολογιστή μας. Το επιλέγουμε και πατάμε επόμενο...




• Αυτό ήταν, πλέον ξεκινάει η διαδικασία της λήψης και η δημιουργία των κατάλληλων αρχείων για να εγκατασταθούν σωστά τα Windows 10 στο USB Flash. Κάνουμε ένα καφεδάκι μέχρι να τελειώσει η διαδικασία και περιμένουμε. Αφού τελειώσει η διαδικασία, μας ενημερώνει το πρόγραμμα ότι η εγκατάσταση στο USB Flash έγινε σωστά. Πατάμε τέλος και πλέον είμαστε έτοιμοι να εγκαταστήσουμε τα Windows 10 σε οποιονδήποτε υπολογιστή.





σ.σ: Αν δεν ξέρεις να κάνεις φορμάτ, σε παραπέμπω σε ένα άρθρο που εξηγούμε τη διαδικασία.


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram