Εισαγωγή στην Java - Μάθε τη γλώσσα προγραμματισμού Java εντελώς δωρεάν

Δωρεάν Μαθήματα σε γλώσσα προγραμματισμού Java


To Mathesis το γνωρίσαμε σε προηγούμενο άρθρο και σήμερα μου ήρθε ειδοποίηση ότι ξεκινάει ένας νέος κύκλος μαθημάτων για την γλώσσα προγραμματισμού Java. Χωρίς να χάσω χρόνο λοιπόν, είπα να δημοσιεύσω αυτή την είδηση για όσες και όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν να μαθαίνουν Java από τον Γιάννη Κωστάρα, ο οποίος προγραμματίζει για 25 χρόνια και είναι ο πλέον έμπειρος γι' αυτή τη δουλειά.

  • Λίγα λόγια για την Java

Η Java παραμένει η πιο δημοφιλής γλώσσα προγραμματισμού εδώ και 25 χρόνια. Προσανατολισμένη εξ' αρχής προς τον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web) ώστε να δώσει "κίνηση και αλληλεπίδραση" στις στατικές ιστοσελίδες εκείνης της εποχής είναι μια αμιγώς αντικειμενοστραφής γλώσσα προγραμματισμού που καταφέρνει και παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο για εφαρμογές επιφάνειας εργασίας όσο και για εφαρμογές ιστού ή έξυπνων συσκευών.

Αν θέλετε να μάθετε κι εσείς να γράφετε προγράμματα στη γλώσσα προγραμματισμού που "τρέχει" σε δισεκατομμύρια συσκευές στον κόσμο, τότε αυτό το μάθημα είναι για σας. Θα μάθετε τις βασικές έννοιες του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού, για τις τελευταίες εκδόσεις της γλώσσας, αλλά και τι να προσέξετε για να γράφετε σωστά και ασφαλή προγράμματα.

  • Πότε ξεκινάνε τα μαθήματα

Το μάθημα ξεκινάει επίσημα την 17/2/2020,  είναι διάρκειας 5 εβδομάδων και δεν προϋποθέτει προηγούμενη γνώση ή εμπειρία προγραμματισμού και φυσικά η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Φυσικά, αν ολοκληρώσετε επιτυχώς το μάθημα (πάνω από 50% επιτυχία) τότε έχετε το δικαίωμα να λάβετε μια βεβαίωση που κοστίζει 30€. Έτσι βοηθάμε να σταθεί στα πόδια του αυτό το Project της δωρεάν πανεπιστημιακής μάθησης!

Προσωπικά, έκανα εγγραφή στο μάθημα και ήδη παρακολούθησα τα εισαγωγικά βίντεο μέχρι και κράτησα τις σημειώσεις μου. Για να ξεκινήσεις και συ, αρκεί μια δωρεάν εγγραφή στο site του Mathesis και του συγκεκριμένου μαθήματος ► Εισαγωγή στην Java (κάνε εγγραφή)

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram