[17/02]: Σαν Σήμερα στον κόσμο της Τεχνολογίας και του Διαδικτύου

Σαν σήμερα στην Τεχνολογία


• Την 17 Φεβρουαρίου του 1994, η Apple εγκαινιάζει την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή QuickTake 100, μια από τις πρώτες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που απευθύνονται στον απλό καταναλωτή. Δυστυχώς για την Apple, δεν έκαναν καλό μάρκετινγκ για τη συσκευή, επιτρέποντας σε άλλες εταιρείες να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην αγορά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.



• Την 17 Φεβρουαρίου του 2000, κυκλοφόρησαν τα Windows 2000, ένα λειτουργικό σύστημα από την Microsoft που ήταν ο διάδοχος των Windows NT 4.0. Σχεδιασμένα με γνώμονα τη δοκιμασμένη βάση κώδικα των Windows NT 4.0, τα Windows 2000 πρόσθεσαν σημαντικές βελτιώσεις στην αξιοπιστία, στην ευκολία χρήσης, στη συμβατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και στην υποστήριξη της χρήσης φορητών υπολογιστών.



• Την 17 Φεβρουαρίου του 2017, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, σ’ ένα μανιφέστο 5.700 λέξεων, υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως μπορεί να λειτουργήσει ως ανάχωμα απέναντι στον αυξανόμενο απομονωτισμό και να αποτελέσει την «κοινωνική υποδομή» του πλανήτη.



«Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μείνει πίσω λόγω της παγκοσμιοποίησης και γίνονται κινήσεις για απόσυρση από αυτή την παγκόσμια διασύνδεση», γράφει ο Ζούκερμπεργκ. Το ερώτημα είναι, αναφέρει ο 32χρονος επιχειρηματίας, εάν «ο δρόμος μπροστά μας έχει στόχο να μας ενώσει περισσότερο ή να αντιστρέψει την πορεία αυτή», προσθέτοντας ότι ο ίδιος είναι υπέρ του να έρθουν οι άνθρωποι κοντά ο ένας στον άλλον.
Επικαλούμενος απόσπασμα από επιστολή που έγραψε ο Λίνκολν προς το Κογκρέσο κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου, ο Ζάκερμπεργκ αναφέρει προς τους 1,9 δις χρήστες του Facebook: «Τα δόγματα του ήρεμου παρελθόντος είναι ανεπαρκή στο θυελλώδες παρόν».


Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram