Πως βρίσκω την καλύτερη τιμή για ένα προϊόν που με ενδιαφέρει

Πως βρίσκω την καλύτερη τιμή στα προϊόντα


Όπως λέει και ένας γνωστός, ό,τι σου φαίνεται απλό και βασικό, δεν σημαίνει ότι είναι και για τον άλλον. Με γνώμονα αυτή τη ρήση, θα σου δείξω πως μπορείς να βρεις την καλύτερη τιμή για το προϊόν που αναζητάς.

Για παράδειγμα, ενδιαφερόμαστε για μια έξυπνη σκούπα της Xiaomi της οποίας το μοντέλο είναι ακριβώς αυτό: Xiaomi Roborock Q7 Max. Αντιγράφουμε το μοντέλο με Ctrl+C και πηγαίνουμε στην μηχανή αναζήτησης της Google και επικολλούμε με Ctrl+V το μοντέλο στην μπάρα αναζήτησης.

Όπως θα δούμε, τα αποτελέσματα ποικίλουν και συνήθως στην Ελλάδα, μας βγάζει στα πρώτα αποτελέσματα τη μηχανή αναζήτησης προϊόντων του Skroutz. Το Skroutz βέβαια, είναι ένας πολύ καλός μπούσουλας για να βρούμε γρήγορα τη φθηνότερη τιμή αλλά μην ξεχνάμε πως δεν περιέχει όλα τα καταστήματα και φυσικά δεν περιέχει στη λίστα του online καταστήματα του εξωτερικού παρά μόνο της Ελλάδας. Από ελληνικές μηχανές αναζήτησης προϊόντων, υπάρχει και το Bestprice αλλά και καταστήματα του εξωτερικού όπως το Gearbest, Banggood, Amazon κ.α, που συνήθως εκεί βρίσκουμε αρκετά φθηνότερα τα περισσότερα προϊόντα.

Επιπλέον, για προσφορές σε προϊόντας πάσης φύσεως, μονόδρομος είναι το εξαιρετικό site των «Λαγωνικών» του Ελληνικού διαδικτύου: Lagonika.gr

Αν θέλεις να αναζητήσεις ένα προϊόν σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα, τότε πληκτρολογείς το μοντέλο του προϊόντος στην Google, βάζοντας δίπλα το όνομα του καταστήματος. Για παράδειγμα, θέλουμε να ψάξουμε για τη συγκεκριμένη σκούπα στο κατάστημα της Banggood, τότε πληκτρολογούμε: xiaomi Roborock Q7 Max+banggood και τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι από το συγκεκριμένο κατάστημα αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα.

Τέλος, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή στα μεταφορικά έξοδα των προϊόντων και να τα προσμετράμε στη συνολική τιμή. Πολλές φορές η αρχική τιμή μπορεί να είναι φθηνότερη αλλά βάζοντας τα μεταφορικά, το προϊόν να γίνεται ακριβότερο από κάποιο άλλο κατάστημα που έχει ακριβότερη την αρχική τιμή. 

Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις με μια δωρεά στο Paypal