KPTemp - Δωρεάν πρόγραμμα για άμεση διαγραφή περιττών αρχείων του υπολογιστή

Διαγραφή περιττών αρχείων στα Windows


Το KPTemp είναι μια φορητή (portable), δωρεάν εφαρμογή για Windows υπολογιστές που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει προσωρινά και περιττά αρχεία χωρίς παρέμβαση του χρήστη.
Όταν λέμε ότι δεν υπάρχει καμία παρέμβαση από τον χρήστη, εννοούμε ότι δεν επιλέγουμε οι ίδιοι τι θα διαγράψει αλλά τα κάνει όλα το πρόγραμμα. Βέβαια, υπάρχει απόλυτη ασφάλεια και δεν θα διαγραφούν αρχεία που δεν θέλουμε. 

Πως δουλεύει ρε μάστορα;

Αφού κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή και το «τρέξεις», σου εμφανίζεται ένα παράθυρο που σε ρωτάει αν θες να κάνεις «Clean Now», δηλαδή καθαρισμό τώρα, προτρέποντάς σε να πατήσεις το μοναδικό κουμπί που υπάρχει. Όπως βλέπεις στο screenshot που επισυνάπτουμε, υπάρχει ακόμα ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις πριν πατήσεις τον καθαρισμό, και αυτό είναι να επιλέξεις το  κουτάκι της διαγραφής του «Windows.old».


Το Windows.old, είναι ένας φάκελος στο Windows που περιέχει εγκαταστάσεις προηγούμενων εκδόσεων των Windows. Εμείς το επιλέξαμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αφού πατήσεις το κουμπί «Clean Now», θα αρχίσει να διαγράφει περιττά αρχεία. Όταν τελειώσεις, θα σου εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα σε πληροφορεί για τον συνολικό μέγεθος των αρχείων που διαγράφηκαν. Βεβαιώσου εδώ ότι έχεις κλείσει όλα τα ενεργά παράθυρα και εφαρμογές που τρέχεις στον υπολογιστή σου, διότι το πρόγραμμα θα κάνει επανεκκίνηση τον υπολογιστή σου.
Αφού τελειώσουμε με την επανεκκίνηση και ξαναμπούμε στην επιφάνεια εργασίας, θα δεις ότι υπάρχει ένα αρχείο κειμένου όπου εκεί μέσα υπάρχει μια αναφορά με ανάλυση όλων των φακέλων και αρχείων που διέγραψε. Σου επισυνάπτω, την δική μου αναφορά διαγραφής:





Στον δικό μου υπολογιστή, διέγραψε 5,94 GB συνολικό μέγεθος αρχείων, βέβαια τα περισσότερα ήταν του κάδου ανακύκλωσης αλλά λίγο παραπάνω από 1 GB αρχεία διαγράφηκαν από διάφορους άλλους φακέλους.

Έκδοση: 1.4
Μέγεθος: 541 KB
Λειτουργικό σύστημα: Windows All
Κατασκευαστής: KernelPan1k
Πηγή: majorgeeks.com
Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram