Flashpoint - Μία τρομερή προσπάθεια για την διάσωση πάνω από 38.000 παιχνιδιών flash

διάσωση των παιχνιδιών flash

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε διάφορες, γνωστές και μη, ιστοσελίδες, υπάρχουν χιλιάδες παιχνίδια βασισμένα στην τεχνολογία Flash. Κάποια από αυτά μάλιστα είναι ιδιαίτερα γνωστά, επιτυχημένα και έχουν «μεγαλώσει» αρκετό κόσμο. Δυστυχώς, η υποστήριξη του Adobe Flash στο διαδίκτυο σύντομα θα πάψει να ισχύει και έτσι θα χανόταν όλα αυτά τα παιχνίδια που δημιουργήθηκαν με αυτή.

Εδώ έρχεται η κοινότητα, ώστε να διατηρήσει και να διαφυλάξει όλο αυτό το υλικό που διαφορετικά θα χάνονταν. Το Flashpoint είναι ένας launcher ανοικτού κώδικα, μέσα από τον οποίο τρέχουν τα παιχνίδια που βασίζονταν στην τεχνολογία Flash. Μέχρι στιγμής η ομάδα πίσω από αυτόν έχει καταφέρει να σώσει πάνω από 38.000 παιχνίδια, νούμερο που ολοένα και αυξάνεται. Αυτό τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετών ιστοσελίδων, όπως το Wired και το Kotaku, και πλέον το Flashpoint έχει κερδίσει τεράστια αναγνώριση.

Αφού επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, μπορείτε να κατεβάσετε μία από τις δύο εκδόσεις του. Η Ultimate περιλαμβάνει το σύνολο όλων των παιχνιδιών που διασώθηκαν και έχει μέγεθος 241GB. H δεύτερη, που σας προτείνουμε, κατεβάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, μόνο όταν επιλέξετε να το παίξετε, έτσι το μέγεθός της είναι μόλις 296ΜΒ.


Έκδοση: 7.1
Μέγεθος: Διαφέρει ανάλογα την έκδοση
Λειτουργικό σύστημα: Windows
Κατασκευαστής: BlueMaxima
Πηγή: bluemaxima.org
Συντάκτης του άρθρου: Χιωτέλλης Χρήστος


Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram