Φτιάξε τις δικές σου μάσκες για τον Covid-19 και συνεισέφερε στο καλό όλων

Φτιάξε 3D Μάσκες και πόμολα για το καλό όλων

Το 3d-makers.gov.gr είναι μια ιστοσελίδα του κράτους που λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ πολιτών και κράτους στον τομέα της Υγείας για τη δημιουργία και προσφορά εξοπλισμού σε μια πρωτοφανή προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μπορεί να συνεισφέρει ο καθένας που διαθέτει 3D εκτυπωτές, κατασκευάζοντας μάσκες για τη προστασία από τον Covid-19 αλλά και Hands Free πόμολα.
Υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες με βίντεο αλλά και έτοιμο υλικό προς εκτύπωση για:

Μάσκες Covid-19: Η ασπίδα προστασίας προσώπου, τύπου Prusa, έχει ενδεικτικά γίνει αποδεκτή από το Υπουργείο Υγείας για χρήση από το προσωπικό στα νοσοκομεία και τις δομές υγείας της χώρας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί. Δείτε εδω


Πόμολα: Το hands-free πόμολο, τύπου Materialise, προσφέρει μια δεύτερη, ασφαλή επιλογή στον χειρισμό της πόρτας, καθώς τα πόμολα ανήκουν στην κατηγορία των πιο μολυσμένων από μικρόβια αντικειμένων.



Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης

Αν θέλεις να υποστηρίξεις την προσπάθεια μας και να βλέπεις καθημερινά νέα άρθρα με δωρεάν υλικό, μπορείς να το κάνεις ακολουθώντας μας στο Facebook, Twitter και Instagram